Het wordt koud in Thailand, trek uw hoodie maar uit de kast!

BANGKOK:- Morgen wordt er in Thailand een temperatuurdaling verwacht, wat het begin van het koele seizoen aangeeft. Volgens het TMD trok er dit weekend een koufront vanuit het noorden binnen, met harde wind als gevolg.

Door de invloed van de zuidoostenwind worden echter regen- en onweersbuien verwacht, vooral in het lagere deel van het oosten, het noordoosten, de centrale regio en Bangkok en omliggende provincies.

Er wordt ook regen voorspeld in het zuiden en de Golf van Thailand. Vissers zijn gewaarschuwd voor harde wind en hoge golven, aldus het ministerie.

In het bovenste deel van het land kan de komende dagen echter regen vallen. Daarna beginnen de temperaturen te dalen, wat rond donderdag de start markeert van het koele seizoen.

Het ministerie zei dat de koudste omstandigheden op bergtoppen komend weekend worden verwacht en waarschuwde dat de seizoensverandering negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid van mensen.

En vergeet vooral ‘Tarzan’ niet!

Mensen in de zuidelijke regio moeten zich schrap zetten voor zware regenval en sterke golven, waarschuwde de autoriteit. Volgens het ministerie begint het koele seizoen dit jaar ongeveer twee weken later dan gebruikelijk. Normaal gesproken begint het koudere seizoen in Thailand midden tot eind oktober.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!