Ministerie van Landbouw levert 12 ton hooi om stervende Phatthalung-buffels in Zuid Thailand te redden

PHATTHALUNG:- De Minister van Landbouw en Coöperaties, khun Chalermchai Sreeon, heeft de afdeling veeontwikkeling de opdracht gegeven om samen te werken met het veterinair onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in het subdistrict Thalay Noi in de provincie Phatthalung om de boeren te helpen bij het verzorgen van hun buffels die lijden aan voedseltekorten.

“De minister maakt zich zorgen over de boeren en hun buffels nadat nieuwszenders eerder deze maand foto’s publiceerden van verschillende karkassen van buffels die op het meer in het Thalay Noi-jachtgebied dreven”, zo verklaarde de directeur van onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, Khun Sorawit Thaneto gisteren.

Na een onderzoek ontdekte de afdeling dat ongeveer 300 boeren meer dan 4.000 buffels hoeden in de niet-jachtzone, die ongeveer 280.000 rai beslaat.

Het gebied raakt normaal gesproken elk jaar van oktober tot november overstroomd zodat na het water is gezakt, is het land rijk aan gras en klein onkruid, waardoor het een uitstekende voedselbron is voor vee.

“Dit jaar is de overstroming echter nog niet gedaald sinds oktober 2021, wat ertoe heeft geleid dat buffels geen voedsel hebben en sterven van hongersnood, vooral de pasgeborenen.  In de afgelopen zes maanden hebben we 89 jonge sterfgevallen en twee volwassen sterfgevallen geregistreerd”, zei hij.

Om het probleem aan te pakken, heeft het ministerie 12.000 kg hooi verstrekt dat Koning Vajiralongkorn aan boeren in het subdistrict Thalay Noi heeft geschonken en heeft het ook dierenartsen gestuurd om zieke buffels te behandelen en de gezondheid van kuddes te controleren om er zeker van te zijn dat ze geen  overdraagbare ziekten.

Sinds de start van de campagne in maart hebben boeren minstens 17 zieke buffels binnengebracht voor behandeling, en het team van dierenartsen heeft er zeven kunnen redden.

De dierenartsen hebben ook meer dan 100 sets laxeermiddelen en aanvullend voedsel verstrekt aan boeren, die vermoeden dat hun kuddes parasieten zouden kunnen hebben.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Sanook News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!