Ministerie van Justitie geeft opdracht tot inspectie van het voedsel in 12 gevangenissen in Thailand na aanhoudende klachten

BANGKOK:- De correctionele afdeling binnen het Thaise gevangeniswezen zal willekeurig het voedsel in 12 gevangenissen in het hele land gaan inspecteren op kwaliteit of onvolkomenheden in het inkoopproces.

De directeur van dit departement, Khun Ayuth Sintoppant zei gisteren dat de minister van Justitie, Khun Somsak Thepsuthin een commissie heeft aangesteld om de voedselkwaliteit in de gevangenissen te inspecteren nadat het departement klachten had ontvangen over de slechte kwaliteit van varkensvlees, kip en groenten, terwijl sommige van de aangekochte specerijen niet volgden en de bestellingen niet geheel volgens het protocol verliepen

De commissie wil verrassingsbezoeken afleggen om de waarheid boven water te halen.  Als er problemen worden ontdekt, moeten deze onmiddellijk worden opgelost.

Het departement heeft externe instanties de opdracht gegeven om regelmatig het eten van gevangenen te inspecteren.

Gevangenissen hadden de opdracht gekregen om de richtlijnen te volgen, van de aanschaf van ingrediënten, inspectie en voedselbereiding tot hygiëne.

Als een gevangene ziek wordt of zelfs sterft door het eten van gevangenisvoedsel, zal de directeur en chef-kok van die faciliteit verantwoordelijk zijn terwijl de commissie de zaak onderzoekt.

Degenen die bewijs of informatie hebben over slechte voedselkwaliteit of dubbelzinnigheid bij het verkrijgen of bereiden van voedsel in gevangenissen, kunnen dit melden bij de afdeling door te bellen naar 080-071-5182 of de website www.correct.go.th te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!