Ministerie van gezondheid Thailand adviseert de griepprik in overweging te nemen

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt dat tijdens het regenseizoen veel aandoeningen van de luchtwegen zich zullen gaan verspreiden, vooral griep, met een hoger aantal patiënten dan vorig jaar, zo maakte dr. Opas Kankawinpong, de secretaris van het ministerie bekend. 

Hij zei dat het aantal patiënten met luchtwegaandoeningen, met name griep, aanzienlijk is gestegen nadat het ministerie in oktober vorig jaar het verplichte dragen van maskers had afgeschaft. 

Van 1 januari tot 16 september waren er 185.216 gevallen, of 279,9 gevallen per 100.000 inwoners, en vier sterfgevallen. Dr. Opas zei ook dat er in de week van 10 tot 16 september ruim 12.000 gevallen zijn voorgekomen, een aantal dat hoger is dan in dezelfde periode vorig jaar en hoger dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.  

Dr. Opas zei dat hij provinciale volksgezondheidskantoren in het hele land opdracht had gegeven om het toenemende aantal patiënten met luchtwegaandoeningen aan te pakken. Alle drie de virussen zijn overdraagbaar via druppeltjes, persoonlijk contact en gedeelde items. Mensen wordt geadviseerd mondkapjes te dragen en contact met gevoelige groepen zoals kinderen of ouderen te vermijden.

Dr. Opas vroeg ook om de medewerking van ouders om hun kinderen in quarantaine te plaatsen wanneer ze symptomen van luchtwegaandoeningen, zoals hoesten en loopneus, gaan vertonen.

Bovendien moeten scholen overwegen om de deuren te sluiten als veel leerlingen besmet zijn met luchtwegaandoeningen. 

Ondertussen zei dr. Supakit Sirilak, hoofd van de afdeling Medische Wetenschappen, dat XBB.1.16 nog steeds de dominante Omicron-subvariant is die in Thailand wordt aangetroffen. De varianten EG.5.1 en HK.3 zijn echter ook in opkomst, zei hij. 

Dr. Supakit zei dat het percentage in korte tijd met meer dan 10% is gestegen, hoewel de meeste gevallen milde symptomen tot gevolg hebben.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Ministerie van gezondheid 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!