In de provincie Khon Kaen in Noordoost-Thailand is het pompen of verzuipen geblazen 

ISAAN:- Zware regenval in Khon Kaen zorgde voor een snelle reactie van de hulpdiensten, waarbij zeven waterpompen werden opgesteld in overstroming’s gevoelige gebieden om het overtollige water efficiënt af te voeren.

De lokale autoriteiten hebben vertrouwen in hun vermogen om de hoge watervolumes in Bueng Kaen Nakhon en Bueng Thung Sang te beheersen. Essentiële mankracht en apparatuur staan ​​24 uur per dag paraat om de getroffenen te helpen.

Vandaag, 26 september, kreeg Khon Kaen te maken met hevige regenval als gevolg van een sterk lagedruksysteem boven de centrale Zuid-Chinese Zee, dat zich langs het moessondal door Noord-Thailand – Noordoost-Thailand trekt.

De burgemeester van Khon Kaen, Khun Theerasak Theekhayupan, verzekerde het publiek dat alle noodzakelijke maatregelen waren getroffen om de hevige regenval het hoofd te bieden. De gemeentelijke technische en sanitaire afdelingen hebben de primaire en secundaire afvoerroutes in de stad en andere risicogevoelige gebieden onderzocht.

Ze hebben ook plantenresten verwijderd die het drainagesysteem blokkeren om de efficiëntie ervan te verbeteren. Het niveau van het meer bij Bueng Kaen Nakhon ligt 0,90 meter onder de overlaat en kan ongeveer 500.000 kubieke meter water bevatten. Bueng Thung Sang, met een waterpeil van 2 meter onder de overlaat, biedt plaats aan ongeveer 1 miljoen kubieke meter.

De gemeente heeft ook een team voor overstromingspreventie en -mitigatie voorbereid met diverse machines, klaar voor snelle waterafvoer uit de Khlong Rong-mijn voor het geval het waterpeil stijgt.

Er zijn zandzakken voor het publiek beschikbaar, deze verkrijgbaar bij elk van de vier brandweerkazernes.

Het ministerie van Volksgezondheid bereidt personeel voor op het verzamelen van afval dat de afvoerpaden blokkeert. De afdeling Sociale Zaken staat klaar met overlevingstassen.

De gemeente Khon Kaen dringt er bij bewoners op aan om contact op te nemen met de respectievelijke afdelingen in geval van nood, van overstromingen en omgevallen bomen tot schade aan woningen en problemen met afvalbeheer.

Voor lichte verwondingen of ziektes kunnen ze contact opnemen met de gezondheidsafdeling of voor noodgevallen 1669 bellen (Khon Kaen Center Hospital, Srinagarind Hospital).

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!