Minister van gezondheid in Thailand maakt zich zorgen dat bars en restaurants die drank serveren Covid19 haarden kunnen zijn

BANGKOK:- De Minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul vertelde dat hij bezorgd was dat bars en restaurants die alcoholische dranken schenken om te dineren, hotspots kunnen worden voor de verspreiding van het Covid19 virus.

“De bedrijven die alcoholische dranken aan gasten serveren, moeten de Covid Free Setting-maatregelen strikt volgen, evenals andere ziektebestrijdingsmaatregelen die door het ministerie zijn aangekondigd”, zo waarschuwde hij.

“De provinciale commissies voor besmettelijke ziekten moeten deze bedrijven grondig inspecteren voordat ze weer open mogen.  Het keuken, bediening’s en ander personeel moeten volledig tegen het Covid19 virus gevaccineerd zijn, en zoals volgens de normen die worden vereist door de Safety & Health Administration [SHA] en SHA Plus-normen”, zei Anutin.

“Bovendien moeten klanten ervoor zorgen dat ze volledig zijn gevaccineerd voordat ze deze locaties betreden”, zei de minister.

“Als alle preventieve maatregelen strikt worden opgevolgd, kunnen we binnenkort ook andere bedrijven heropenen.”

Anutin zei ook dat tot nu toe minder dan 10 miljoen mensen in Thailand nog moeten worden gevaccineerd.

 “De meesten van deze groep wonen in afgelegen gebieden, terwijl het ministerie voorbereidingen treft om mobiele vaccinatie-eenheden te sturen om ze zo snel daar te gaan vaccineren,” zei hij.

“Mensen die alternatieve vaccins hebben gereserveerd bij particuliere ziekenhuizen, maar nog geen vaccinatieschema hebben gekregen, kunnen in de tussentijd een inenting met het overheidsvaccin krijgen om de immuniteit te verhogen”, adviseerde Anutin.

“Momenteel hebben we mRNA-vaccins, namelijk Pfizer en Moderna, op voorraad, die rechtstreeks aan de overheid zijn gedoneerd.  U kunt een nabijgelegen ziekenhuis of vaccinatie-eenheid informeren als u wilt worden ingeënt, terwijl artsen zullen overwegen om boostershots te geven, afhankelijk van de vaccinatiegeschiedenis en het risiconiveau van een persoon, “voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!