Minderjarige dief laat een aan beide benen geamputeerde vrouw in zuid-Thailand in diepe ellende achter

ZUID-THAILAND:- In de provincie Phatthalung werd een zwaar gehandicapte vrouw bestolen van haar centjes, centjes welke bedoeld waren om later deze maand haar prothesebenen in het ziekenhuis te betalen.

Khun Nuuray, beter bekend als tante Pong, onderging een dubbele beenamputatie als gevolg van diabetes, eerst in 2021 en daarna in 2023. Toen haar wonden genezen waren, zou ze beenprothesen krijgen om haar dagelijks leven te vergemakkelijken. Door gebrek aan geld moest ze echter een inzamelingsactie organiseren, waarmee 13.000 baht werd opgehaald.

Tante Pong deed aangifte van de diefstal bij een plaatselijke onderzoeker op het politiebureau van Talenoi in de provincie Phatthalung, in de veronderstelling dat de dief een lokale tiener is van 15 jaar oud. De zaak blijkt echter complex vanwege de leeftijd van de vermeende dader.

Het incident heeft tante Pong radeloos gemaakt, omdat ze nu geen geld meer heeft voor haar protheses. De situatie werd verder verergerd toen de familie van de vermoedelijke dief haar beschimpte over haar onvermogen om een ​​rechtszaak te financieren, waardoor ze zich aan de goden overgeleverd is.

In een emotioneel pleidooi uitte tante Pong haar diepe verdriet en verklaarde dat het geld dat door haar buren was ingezameld haar enige hoop was om weer te kunnen lopen. Het verlies van het geld, vermoedelijk gestolen door een ver familielid, heeft haar in totale wanhoop gebracht. De dag na de diefstal werd de vermoedelijke dief gezien met een nieuwe telefoon en plaatste hij zelfs foto’s van bankbiljetten van 100 baht op zijn bed, zo wist de Thaise krant “KhaoSod” te melden.

Er werd contact opgenomen met het politiebureau van Talenoi in de provincie Phatthalung voor een gesprek met de agente die het proces-verbaal had opgemaakt, maar hij was niet beschikbaar. 

Een andere politieagent van het bureau, Manit Aiewsakul verstrekte echter de eerste informatie waaruit bleek dat de zaak zou worden voortgezet, zij het langzaam omdat de verdachte minderjarig is.

Al het bewijsmateriaal is verzameld en er is vooruitgang geboekt, maar de omgang met minderjarigen verschilt van de omgang met volwassen verdachten. De zaak wacht momenteel op de betrokkenheid van een multidisciplinair team.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!