Minder gerealiseerde Covid19 testen  kunnen ertoe leiden dat er minder infecties worden gemeld tijdens Songkran 

BANGKOK:- De gestage afname van het aantal dagelijkse Covid19 infecties tijdens de Songkran-vakantie kan bedrieglijk zijn en weerspiegelt mogelijk niet de werkelijke situatie, aangezien er in deze periode minder RT-PCR- en antigeentests zijn uitgevoerd, aldus Dr.  Chakkarat Pittayawonganon, directeur van de afdeling Epidemiologie van departement van Ziektebestrijding.

Hij vertelde dat er tijdens de pre-Songkran-periode ongeveer 100.000 snelle RT-PCR- en antigeentests per dag werden uitgevoerd, maar dat er slechts ongeveer 80.000 tests per dag werden uitgevoerd tijdens de Songkran-vakantie, vergeleken met minder dan 20.000 bevestigde infecties per dag.

Als er meer was getest, had het infectiepercentage tijdens de vakantie kunnen stijgen, eraan toevoegend dat in ten minste een week, wanneer meer mensen worden getest, een duidelijker beeld zou kunnen worden getrokken van hoe de infecties evolueerden.

Khun Chakkarat merkte op dat er een toename was van het aantal COVID-sterfgevallen bij patiënten die ook een nierziekte hadden, wat volgens hem te wijten was aan minder patiënten die dialyse ondergingen, waarschijnlijk omdat ze moesten worden gevaccineerd of omdat negatieve snelle antigeentestresultaten werden aangetoond.

Hij legde verder uit dat mensen met een nierziekte mogelijk geen adequate immuunrespons hebben ontwikkeld ondanks dat ze zijn gevaccineerd en mogelijk een antilichaamafhankelijke boosting (ADE) nodig hebben.

Khun Chakkarat wees erop dat ernstige gevallen van omicron-infectie verschillen van gevallen van deltavarianten omdat veel van de omicron-patiënten onderliggende aandoeningen hadden voordat ze longinfecties ontwikkelden en al ernstig ziek waren toen ze in het ziekenhuis aankwamen.

 vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!