Militair vliegtuig neergestort in Filipijnen, 45 bevestigde dodelijke slachtoffers 

~BREAKING NIEUWS~

FILIPIJNEN:- Een militair vliegtuig van het type: C130 Hercules, is gistermorgen in de Filipijnen neergestort. Aan boord waren 92 mensen.  Van 45 mensen is de dood bevestigd en 47 mensen hebben het overleefd en werden naar een nabijgelegen militair hospitaal gebracht.

Het vliegtuig stortte neer in de zuidelijke Filipijnse provincie Sulu, 950 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Manilla.  De toestand van de overgebleven soldaten is momenteel niet bekend.

Minister van Defensie Delfin Lorenzana zegt dat de C130 probeerde te landen op de luchthaven van Jolo, maar de landingsbaan voorbijschoot.

17 lichamen werden gevonden op de crashlocatie op het eiland Jolo, maar 75 mensen overleefden en werden naar een nabijgelegen militair hospitaal gebracht, waarvan er later 28 aan de gevolgen van dit ongeluk zouden zijn overleden.

Vuur en rook dwarrelden uit het wrak, waardoor bomen zwart werden en kokosnoten verkolden.

Ambtenaren zeggen dat er geen bewijs was dat het vliegtuig het slachtoffer was van een aanval.  Een onderzoek is gepland zodra de reddingsmissie is voltooid.

De soldaten maakten deel uit van de toegenomen aanwezigheid van het leger in de zuidelijke Filippijnen om groepen zoals Abu Sayyaf te bestrijden. Volgens een AFP-rapport hadden verschillende soldaten aan boord net de basisopleiding afgerond.

Het vliegtuig was 1 van de 2 vliegtuigen die de VS de Filippijnen gaven via het Defense Security Cooperation Agency, zo stond op een website van de Filippijnse overheid te lezen

In het verleden hebben de Filippijnse strijdkrachten een aanzienlijk aandeelin crashes gehad:

  • Zo stortte er vorige maand een trainingsmissie een Black Hawk-helikopter neer , waarbij 6 mensen omkwamen.
  • In 2008 stortte een Lockheed-vliegtuig van de Filippijnse luchtmacht neer, waarbij 11 mensen omkwamen.
  • In 2000 stortte een Boeing 737 van Air Philippines neer, waarbij 131 mensen omkwamen.
  • In 1993 stortte een C-130 van de Filippijnse luchtmacht neer, waarbij 30 mensen omkwamen

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: BBC Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!