Meterslange python krijgt op het voetbalveld van Chonburi de rode kaart, reddingsmedewerkers halen het serpent van het veld

CHONBURI:-Een voetballer had een onverwachte ontmoeting met een meterslange python in het stadion in Chonburi, wat een reddingsteam ertoe aanzette de slang en zijn talrijke eieren van het voetbalveld te halen.

Deze melding kwam van khun Sittichai Samrit, hoofd van de Naprao-gemeenschap in het district Si Racha, Chonburi. Hij vertelde dat er een flink uit de kluiten gewassen  python en haar eieren bij de ingang van een voetbalveld in het Tambon Surasak was ontdekt.

Ambtenaren van de gemeentelijke afdeling voor rampenparaatheid en mitigatie van Chao Phraya Surasak en reddingspersoneel werden opgeroepen om de situatie aan te pakken.

Ter plaatse wachtte Sittichai op de agenten op een grasveld voor het voetbalveld. Hij wees op een stapel droge bladeren en takken waaronder de python en zijn eieren zich bevonden.

De slang had zich onder de takken opgerold, waardoor er een nestachtig gebied bij de eieren ontstond. Met behulp van gespecialiseerde slangenvangapparatuur slaagde het team erin de slang, die 4,12 meter lang was, veilig te stellen. In totaal telden ze 21 eieren.

De python en zijn eieren werden vervolgens in een zak geplaatst en veilig verplaatst naar een natuurlijke habitat.

Een voetballer die bij het incident aanwezig was, de 30-jarige Kanthanat Em-im, meldde dat hij en zijn vrienden de vorige dag op het veld hadden gevoetbald.

Een vriend die in de buurt van de plek zijn behoefte had gedaan, kwam terug en meldde de waarneming van de grote python. Ze onderzochten het gebied en vonden de eieren, maar niet de moederslang. Ze besloten te wachten tot de moeder weer opdaagde en haar dan volledig op te vangen.

Toen ze vandaag terugkwamen, troffen ze de moederpython aan die de eieren bewaakte en brachten ze onmiddellijk de autoriteiten op de hoogte.

De vier meter lange python werd gezien als een potentieel gevaar voor spelende kinderen op het voetbalveld. Daarom werd aan de autoriteiten gevraagd de slang te vangen en naar een veilige plek te verplaatsen, zo meldde het Thaise KhaoSod.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!