Met ingang van 1 oktober mogen buitenlanders langer in Thailand verblijven

BANGKOK:- Het Thaise kabinet keurde gisteren een voorstel goed om de geldigheid van bepaalde visa, waaronder het Visa on Arrival, te verlengen, bedoeld om meer internationale bezoekers naar Thailand te trekken en het toerisme te stimuleren. 

De wijzigingen, opgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken, zullen van 1 oktober tot 31 maart volgend jaar van kracht worden, zo verklaarde de plv. regeringswoordvoerster khun Traisuree Taisaranakul. 

De aankondiging volgt op de richtlijnen die op 19 augustus zijn uitgegeven door het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), dat dergelijke uitbreidingen toestaat om de economie te stimuleren, zei ze. 

Volgens de nieuwe regels mogen degenen die bij aankomst automatisch in aanmerking komen voor een visum in het koninkrijk blijven tot 30 dagen, in plaats van de 15 dagen die momenteel zijn toegestaan, zei ze.

Degenen die aankomen uit landen met een bilaterale overeenkomst met Thailand over de vrijstelling van visumvereisten, die maximaal 30 dagen mochten blijven, kunnen hun verblijf nu verlengen tot 45 dagen per bezoek, aldus khun Traisuree.

Ook zullen die buitenlanders die door het koninkrijk Thailand een Phor 30-vrijstelling van visumvereisten hebben verleend, die 30 dagen toestonden, genieten van dezelfde nieuwe limiet van 45 dagen, zei ze. 

Het kabinet keurde ook een bijbehorende ontwerp-ministeriële aankondiging goed, waarbij Covid-19 wordt verwijderd van de officiële lijst van overdraagbare ziekten die van belang zijn voor de volksgezondheid in Thailand en die de toegang tot het koninkrijk verbieden, aldus de regeringswoordvoerster.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!