Met heropening van land verwacht Phuket meer Covid19 infecties, maar niets om uw zorgen over te maken

PHUKET:- Met de heropening van het koninkrijk voor reizigers uit 63 landen zonder quarantaine, zal het aantal besmette mensen waarschijnlijk tegen het midden van deze maand gaan toenemen, maar het is niets om uw zorgen over te maken, zo beweerd dokter Kusak Kukiattikul.

Phuket ontdekt momenteel ongeveer 50-60 gevallen per dag.

Khun Kusak zei dat de mentaliteit van de inwoners van Phuket behoorlijk is veranderd.  Meer asymptomatische patiënten accepteren behandeling thuis en meer mensen komen opdraven voor één vaccinatie.

Bij het beoordelen van de situatie uit eerdere sandbox-statistieken, ligt het totale aantal geïnfecteerde mensen rond de 0,3 procent.  Als het aantal toeristen stijgt tot 1.500-2.000 per dag, valt dat nog steeds binnen de capaciteit van de volksgezondheid, zei hij.

“Phuket heeft twee crisisrondes doorgemaakt, en de nodige lessen en ervaringen opgedaan.  In de vorige ronde lagen er meer dan 4.500 patiënten in ziekenhuizen, de meesten met lichte klachten.  Nu liggen er slechts ongeveer 800 mensen in de ziekenhuizen”, aldUs Kusak.

“In geval van nood kunnen veel veldhospitalen die gesloten zijn binnen 24 uur heropend worden”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!