De dieselprijs in Thailand wordt tot niet meer dan 30 Baht per liter bevroren

THAILAND:- De Nationale Raad voor Energiebeleid van Thailand. zal op 5 november een verlaging van de inkomsten uit oliewinning in het Stimuleringsfonds voor energiebehoud voorstellen van 10 satang naar 5 satang voor de periode van 1 a 2 jaar, zodat de dieselprijs niet hoger wordt dan 30 Baht per liter, aldus khun Kulit, zijnde de secretaris van het ministerie van Energie.

Een verzoek van de Landtransportfederatie van Thailand om de prijs van diesel vast te stellen op 25 Baht per liter is niet haalbaar omdat het oliefonds niet genoeg geld heeft om tot 10 Baht te subsidiëren.

Het oliefonds bedraagt ​​momenteel slechts 7,14 miljard Baht  en zal worden gebruikt om de dieselprijs tot het einde van dit jaar te bevriezen op 30 THB per liter.

Het Comité van beheer van oliefondsen moet een extra lening van 20 miljard Baht voorbereiden om de olieprijzen tot april 2022 te bevriezen.

De ontwerpcriteria voor leningen zullen ergens deze maand tijdens een vergadering aan het kabinet worden voorgelegd.

Khun Kulit voegde eraan toe dat Thailand ongeveer 965.000 vaten ruwe olie per dag importeert uit het Midden-Oosten, Maleisië, Indonesië, de Verenigde Staten, Rusland, enz.

Ongeveer 89 procent van de olie wordt geïmporteerd en slechts 11 procent, of ongeveer 100.000 vaten per dag, wordt geproduceerd door Thailand.

Daarom zijn de binnenlandse olieprijzen in overeenstemming met de wereldprijzen veranderd, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!