Met een beetje mazzel is de verbrandingsoven van Koh Larn één jaar klaar zijn voor gebruik, zo meent de burgemeester van Pattaya

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, Khun Sontaya Kunplome vertelde dat de afvalverbrandingsoven voor afvalbeheer op Koh Larn zal naar verwachting begin volgend jaar klaar zijn voor gebruik.

Al vele jaren worstelt Koh Larn, het eiland net voor de kust van Pattaya dat tienduizenden toeristen trekt met een groot afvalprobleem.

De gemeenteraad van Pattaya heeft deze week ermee ingestemd om officieel verder te gaan met de bouw van een afvalverbrandingsproject voor afvalbeheer op Koh Larn.

Khun Sontaya vertelde: “Er ligt momenteel ongeveer 12 ton afval op Koh Larn per dag en dat aantal zal alleen maar toenemen naarmate internationale toeristen in de toekomst in grotere aantallen terugkeren. Veel toeristen bezoeken Koh Larn op vrijdag en in het weekend, wat tijdens deze dagen meer afval produceert.”

“Terwijl we wachten op de verbrandingsoven, moeten we voorlopig het beheer op korte termijn doen om afval te verwijderen door afval in grote ‘kuilen’ te vullen. Daarna hebben we wat chemicaliën toegevoegd om stank kwijt te raken voordat we de kuilen afsluiten.” De burgemeester legde uit, verwijzend naar een grote vuilstortplaats en kuilen in het midden van het eiland.

“De geplande verbrandingsoven van 25 ton kan 50 ton afval per dag vernietigen.” De burgemeester voegde eraan toe.

“We verwachten dat begin volgend jaar de verbrandingsoven op Koh Larn klaar zal zijn om te worden gebruikt om afval te vernietigen voor een langetermijnoplossing.” De burgemeester concludeerde.

De plannen voor een verbrandingsoven staan al jaren in de maak, zo besluit uw nieuwsbeer met deze korte opmerking.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!