Met de sluiting van Hooters is “ons” Pattaya niet meer van wat het ooit geweest is.

PATTAYA:- De sluiting van de al lang bestaande Hooters (letterlijk voor vrouwelijke borsten) aan Pattaya’s Beach Road heeft een record aan reacties gevestigd voor liefdes en haat op lokale sociale media. Honderden schijnbare klanten uit het verleden hebben hun waardering kenbaar gemaakt – eten van goede kwaliteit, eerlijke prijzen, vriendelijk personeel, aantrekkelijke jonge dames, koud bier, genereuze alcoholische dranken, etc etc.

Maar ………..ze waren in de minderheid door nog meer woeste critici die het tegenovergestelde beweerden: totale afzetterij, oneetbare kippenvleugels, warm bier en al het andere. Let wel, verschillende bloggers gaven toe dat ze nog nooit het pand waren binnengegaan. Het maakt allemaal deel uit van het plezier van social media van vandaag de dag waar de kunstmatige intelligentie is nog niet op gang is gekomen.

Maar laat ik niet voorbij gaan aan het feit, dat Hooters niet het enige horecabedrijf is dat zijn deuren heeft gesloten. Onderwijl blijven verschillende clubs op Walking Street en L.K. Metro open, terwijl andere stilletjes de deuren sluiten. Hele districten, die vroeger talloze biercomplexen huisvestten, zijn verdwenen, vooral in Noord-Pattaya, waar het in sommige straten moeilijk is om een ​​goedkope drinkgelegenheid te vinden. 

Eens bloeiende uitgaansgelegenheden bijvoorbeeld Sunee Plaza, zijn nu virtuele spooklocaties. Naast alcohol houdt Baan and Beyond, een eersteklas winkel voor huishoudelijke apparaten, een sluitingsuitverkoop, terwijl het gerucht gaat dat een nabijgelegen supermarkt op leven na dood is.

Leuk of niet leuk, Pattaya verandert in ijltempo!

Naarmate het aantal Aziatische bezoekers stijgt – bijna de helft van hen is vrouw – neemt het aantal traditionele blanken uit met name het VK en Duitsland jaar op jaar af. 

De gepensioneerde expats die er nog zijn, meestal in de 70 en ouder, worden niet door jongere expats vervangen terwijl ze de onvermijdelijke reis naar het crematorium maken. 

Daarnaast is de Walking Street niet langer gericht op Europeanen, zoals te zien is aan de neonreclames. De laatste stand wordt gehouden in en rond Soi Buakhao. Maar zou zelfs deze bekende Doi het komende decennium kunnen overleven?

De gevestigde attracties van Boyztown en het Jomtien Complex, de homomekka’s van Pattaya, bestaan nu vooral cabaretshows en klets cafe’s, waar het geroddel hoogtij viert, maar zijn niet meer zoals vroeger, waar gezelligheid hoogtij viert, zo lieten enkel oude heren mij weten.

Auke Boon

3 gedachten aan “Met de sluiting van Hooters is “ons” Pattaya niet meer van wat het ooit geweest is.”

 1. De teloorgang is in heel thailand te bemerken. Het heeft niet meer de aantrekkingskracht van vroeger.
  De gemeente pattaya was er zelf opuit om een meer familie badplaats te worden en zo te zien gaat het steeds meer die kant op.
  Woon in chiangmai en ook hier is nog veel gesloten na de plandemie wat in toeristische opzicht verregaande gevolgen heeft.
  Huren van panden blijven op niveau van voor de plandemie terwijl de inkomsten ver naar beneden zijn gegaan. Voor vele ondernemers een doodsteek.
  En dan het probleem van internet dat iedere ( sukkel) die nog nooit ergens binnen is geweest een review kan schrijven of niet voor een dubbeltje op de eerste rang zat omdat ze gehoord hadden dat in thailand alles bijna gratis was.

 2. Ik kom nu 23 jaar in Thailand en zie het inderdaad met rap tempo achteruit gaan.. veel te veel gebouwd wat voor 80 %leeg staat !
  Veel bars bezocht met zeeeer goede herinneringen !!

  Ook in de late uurtjes.
  Er zijn ook groepen buitenlanders die er een zooitje van maken.
  Met name een nieuwe groep
  Pakistanen en Indiërs.
  De thaien zelf zijn er ook niet blij mee!!
  Maar ja ….ze brengen geld mee!!
  Nu komt er een invasie van Chinezen nog bij , kunnen we helemaal de lol op.

  Misschien tijd om m’n condo te verkopen en naar andere oorden uit te kijken..

  Wel met pijn in mijn hart.

  Gr Rob

 3. Nog even een aanvulling op mijn tekst hierboven.
  Die reactie op de Indiërs en pakistanen komt niet van mij persoonlijk maar van de thaien zelf..
  Maar die durven er niks van te zeggen.
  Het zijn de kakkerlakken van Azië
  En dan de Chinezen…
  Wie heeft in hemelsnaam die,, vreetschuren,, uitgevonden??
  U kent ze vast wel.
  Op de 2 de beach road staan en nu 2
  En in soi watboon kanjamaran (vlak bij m’n condo) stonden er 2 nu nog 1. ( Gelukkig) misschien mede door de coronacrisis.
  Met busladingen tegelijk komen ze binnen
  Het blijven varkens!!
  Nee geef mij maar een klein knus restaurantje waar met liefde gekookt wordt..
  Ik weet nog wel een paar mooie plekjes..
  Voor hoelang het nog duurt??

  Gr Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!