Met aanhoudende stormen in het vooruitzicht is 23 miljard Baht voor Thailand misschien niet genoeg 

BANGKOK:- De Thaise regering minstens 23 miljard baht moeten uitgeven om de slachtoffers van de recente overstromingen te helpen. Zoals de Bangkok Post vandaag meldt, heeft premier Prayut Chan-o-cha tijdens de kabinetsvergadering van gisteren alle instanties die betrokken zijn bij de overstromingsramp opdracht gegeven hun inspanningen te versnellen om de slachtoffers van de overstromingen en de duizenden mensen die moeten worden geëvacueerd naar veiligheid te helpen.

Premier Prayut eiste dat de hulpverlening zou beginnen zodra de overstromingssituatie afneemt.  “De regering heeft een budget opgesteld voor hulpverlening bij overstromingen van 23 miljard baht, dat moet worden opgenomen uit de centrale begroting voor het fiscale jaar 2023.  We staan ​​klaar om indien nodig extra geld in te zamelen uit andere bronnen.”

Premier Prayut zei dat de totale uitgaven voor hulp bij overstromingen niet bekend zullen zijn totdat een duidelijker beeld naar voren komt.  De premier heeft de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de wederopbouw opdracht gegeven om ter plaatse inspecties uit te voeren van de overstromingsgebieden, de aangerichte schade te beoordelen en vervolgens passende fondsen aan te vragen.

Bij de overheidsuitgaven voor fiscaal 2023, dat deze maand begint,  is in totaal 92,4 miljard baht voor noodhulp gereserveerd. Er wordt ernstiger weer voorspeld voor delen van Noord-, Midden- en Zuid-Thailand tot ten minste 14 oktober, aangezien de overlast door overstromingen aanhoudt.

De nationale meteorologische dienst heeft gewaarschuwd voor wisselvallig weer in de noordelijke regio’s en zware regenval in het zuiden tot en met vrijdag.  Een hogedrukgebied boven de noordelijke regio’s zal naar verwachting onweersbuien en geïsoleerde sterke winden veroorzaken.

De moessontrog die momenteel over het zuiden en midden van het land hangt, zal naar verwachting de komende dagen zware tot zeer zware regenval veroorzaken in het zuiden en midden van het land.  

De verwachting is dat de temperaturen in de noordelijke, centrale en oostelijke regio’s zullen dalen.  Autoriteiten zullen waarschijnlijk nieuwe waarschuwingen geven of bestaande waarschuwingen bijwerken als de omstandigheden de komende dagen veranderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!