Méér veiligheid vereist voor voetgangers die de zebrapaden in Thailand gebruiken

BANGKOK:- Een groep Thaise activisten, die streven voor de kwaliteit van leven, en wie ongeveer 30 voormalig verkeersslachtoffers waren, verzamelden zich voor het gouvernementsgebouw om een ​​petitie in te dienen bij vice-premier Prawit Wongsuwan en om er bij de regering op aan te dringen om de veiligheid van zebrapaden aan te pakken, dit na een recent opvallend ongeval waarbij een voetganger om het leven kwam.

De groep activisten hield borden omhoog waarin werd opgeroepen tot veiligere zebrapaden en stelde voor om de verkeerswetten strenger te handhaven, waaronder het behandelen van een dodelijk ongeval op een zebrapad als doodslag, het instellen van snelheidslimieten op 30 km/u in stedelijke gebieden en het verhogen van de boetes voor verkeersongevallen.

Ondertussen heeft Koninklijke Thaise politie wijzigingen voorgesteld in de verkeerswet en boetes voor het overtreden van verkeersborden en -signalen, waaronder zebrapaden, te verhogen van 1.000 naar 4.000 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!