Meer dan 5000 dieren moeten na de sluiting uit Sri Racha Tiger Zoo naar elders worden vervoerd

~DAT GAAT GELIJK DE ARK VAN NOË~
(Dat is van lange duur)

SRI RACHA:- Binnenkort zullen méér dan 5.000 dieren uit de Sri Racha Tiger Zoo naar een andere locatie worden vervoerd nadat de dierentuin op 30 april j.l. de poort sloot, zo heeft de dierentuin in de provincie Chonburi op haar Facebook-pagina geplaatst.

Na 24 jaar een “succesvolle” dierentuin te zijn geweest, werd de toeristische attractie in het kanton Nong Kham gedwongen te sluiten vanwege een verslechterende economische status, waarbij de derde Covid-19-golf de inkomsten ernstig aantastte.

 “Alle dieren in de dierentuin zijn eigendom van de Sriracha Crocodile Farm and Product Ltd. Het gaat onder meer om tijgers, krokodillen, olifanten, kamelen, herten, miniatuurpaarden en meer”, aldus de Facebook post.  

“Sommige dieren zijn verkocht en zullen naar hun nieuwe eigenaren worden gebracht.  De overige dieren, meer dan 5.000 dieren, naar een stuk land verder in het koninkrijk dat eigendom is van het bedrijf worden gebracht

“Hoewel de toekomst nog onzeker is, hoopt het bedrijf dat wanneer de situatie verbetert en investeerders terugkeren, het de dierentuin weer kan heropenen in Chonburi of in een andere provincie, aangezien het de handelsmerknaam van Sriracha Tiger Zoo al heeft geregistreerd”, voegde de post eraan toe.

De dierentuin met 250 rai opende zijn deuren voor bezoekers op 23 april 1997 en was beroemd geworden nadat het beweerde de grootste faciliteit ter wereld te zijn voor het fokken en fokken van Bengaalse tijgers.

De dierentuin hield ook “talentshows” met een verscheidenheid aan dieren naast tijgers, zoals krokodillen, olifanten en varkens, en had ook tentoonstellingszones opgezet voor kamelen, gevlekte herten, konijnen en meer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!