Het Universitair Ziekenhuis van Thammasat heeft zeecontainers nodig omdat mortuarium bijna vol met Covid19 slachtoffers ligt

~JE MOET JE EIGEN NAAD NIET WILLEN NAAIEN~
(Iets op zijn eigen manier uitvoeren oftewel eigenwijs zijn)

PATHUM THANI:- Het Thammasat University Hospital, gelegen in de provincie Pathum Thani in Centraal Thailand, heeft bijna geen ruimte meer in het mortuarium en is nu op zoek naar zeecontainers om de lichamen van Covid-slachtoffers op te slaan.

Het ziekenhuis plaatste dit angstaanjagende nieuws op Facebook om te zeggen dat het verwacht dat het Covid-gevallen binnenkort de 10.000 zal overschrijden, aangezien gezondheidsfunctionarissen hun testinspanningen in gebieden met een hoog risico verhogen.

Het Thammasat-ziekenhuis ziet steeds meer patiënten binnenkomen voor een Covid-behandeling.  4 Covid-patiënten moesten zelfs op de eerste hulp gereanimeerd worden voordat ze naar de IC konden worden  overgebracht, zegt de post.

Verder blijft het ziekenhuis verwijzingen accepteren uit heel Pathum Thani en andere gebieden.  Dit had ertoe geleid dat mortuarium overstelpt wordt met autopsieverzoeken, van wie sommigen in het ziekenhuis stierven en sommigen thuis stierven.  Het ziekenhuis moet vervolgens bepalen welke sterfgevallen aan Covid kunnen worden toegeschreven.

Deze toestroom van lichamen betekent dat het ziekenhuis 2, en misschien meer, opslagcontainers moet huren om de lichamen te bewaren.

De Facebook-post van het ziekenhuis liet het publiek weten dat ze transparant wilden zijn over wat er aan de hand was.  Het ging ook verder met te zeggen dat om te voorkomen dat Covid zich in het ziekenhuis verspreidt, er een onderdrukkamer van 150 vierkante meter is gebouwd in de eerste hulp, omdat hier patiënten met een hoog infectierisico worden weggehouden van andere patiënten  .

Dr. Prasit Watanapa, de decaan van de faculteit geneeskunde van het Siriraj-ziekenhuis, smeekt het niet-gevaccineerde publiek om zo zich snel mogelijk te laten inenten.  Hij zegt dat de meeste ernstig zieke patiënten slechts 1 dosis of helemaal géén hadden gehad. Hij voegde er toen aan toe dat wachten op een “superieur” vaccin “het risico niet waard was” en dat mensen zich zo snel mogelijk moeten laten vaccineren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Het Phuket Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!