Meer dan 200 gevallen van de Indiase Delta-variant in Bangkok aangetroffen

~ER EEN SCHEPJE BOVENOP DOEN~
(Het kan niet op)

BANGKOK:- Een uitbraak van Covid-19 in een bouwvakkerskamp in Bangkok heeft 206 gevallen van de Indiase Delta-variant voortgebracht, zo maakte het Departement Medische Wetenschappen (DMS) bekend.

De 206 infecties werden volgens de DMS-chef Supakit Sirilak

in een bouwkamp in het district Lak Si aangetroffen.  Ze behoren tot de in totaal 235 gevallen van de Delta-variant die in het hele land zijn ontdekt.

De infecties die in Nonthaburi en Phitsanulok zijn gedicteerd, zouden allemaal verbonden zijn met het Lak Si-kamp.  Andere provincies waar de Delta-variant is gedetecteerd zijn Nakhon Ratchasima (2 gevallen), Saraburi (2), Buriram (1), Ubon Ratchathani (1), Samut Songkhram (1) en Roi Et (1).

Nog 17 zaken die verband houden met het Lak Si-kamp worden onderzocht in Udon Thani.

Men denkt dat de Delta-stam minstens 40 procent meer overdraagbaar is dan de Alpha-variant of de UK-stam. De Britse variant is nog steeds verantwoordelijk voor 90 procent van alle infecties in Thailand, volgens een recente laboratoriumanalyse van 3.595 gevallen, zei Supakit.

Tot nu toe heeft het land slechts 26 gevallen van de Zuid-Afrikaanse of Beta-variant gezien, die allemaal werden gevonden in het district Tak Bai, in de provincie Narathiwat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!