Meer dan 1.700 Myanmarese mensen zijn naar de provincie  Tak gevlucht na het oplaaiend geweld in eigen land

TAK:- Volgens de gouverneur van Tak schuilen in totaal 1.759 Myanmarese staatsburgers in Tak-grensdorpen nadat ze gevlucht zijn voor gevechten tussen Myanmar-troepen en een etnisch Karen-leger.

De situatie van deze vluchtelingen werd gemeld door gouverneur Somchai Kitcharoenrungroj en kolonel Prasarn Henprasert, de plv. commandant van de Naresuan Taskforce, tijdens een ontmoeting met de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) in de provinciale hal van Tak.

De vertegenwoordiger van het UNHCR kreeg te horen dat gevluchte Myanmarese staatsburgers  werden gehuisvest in tijdelijke onderkomens in drie dorpen: Ban Oompiam in het district Prop Phra, Ban Nupho in het district Umfang en Ban Mae La in het district Tha Song Yang.

Ze waren hun huizen ontvlucht nadat de regeringstroepen van Myanmar twee weken geleden hardhandig optreden tegen het Karen National Liberation Army, het KNLA, wat leidde tot het oplaaien van het geweld in de staat Kayin.

Volgens Radio Free Asia zijn meer dan 10.000 burgers gevlucht voor gevechten en hebben ze hun weg gevonden naar de Moei-rivier, velen met boten om Thailand over te steken.  Meer dan 1.700 Myanmarese mensen schuilen in Tak terwijl de gevechten heviger worden

De Thaise autoriteiten zeiden dat de gevechten tot nu toe niet over de grens waren gegaan en dat ze humanitaire hulp zouden blijven bieden aan vluchtende slachtoffers.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!