EU-embargo achter China’s falen om aan Thailand een onderzeeër te leveren 

THAILAND:- Een wapenembargo van de Europese Unie (EU) uit 1989 dat aan China is opgelegd, ligt achter de weigering van Duitsland om motoren te leveren voor montage in een onderzeeër die in China is gebouwd voor de Koninklijke Thaise Marine, het RTN, zo meldde de Amerikaanse media onlangs.

Dit embargo maakt het nu onwaarschijnlijk dat de onderzeeër volgend jaar in Thailand aankomt, zoals eerder gepland, aldus de  Voice of America (VOA), daarbij verwijzend naar vice-admiraal Apichai Sompolgrun, directeur-generaal van het acquisitiebeheerkantoor van de RTN.

Het proces van het bouwen van de onderzeeër is tot stilstand gekomen om dat er géén motor is.

In de aankoopovereenkomst van 13,2 miljard baht die in 2017 werd ondertekend met China’s staatsbedrijf China Shipbuilding & Offshore International Co (CSOC) voor de Yuan-klasse S26T-onderzeeër, specificeerde de Thaise marine drie MTU396-dieselmotoren van het Duitse Motor and Turbine Union-bedrijf om  laat de elektrische generatorset van de onderzeeër draaien.

Duitsland is gebonden aan een EU-wapenembargo dat in 1989 aan China werd opgelegd na het bloedbad op het Tiananmen-plein, meldde VOA.

De Duitse regering besloot daarop echter de export van de motoren naar China te verbieden vanwege het militaire gebruik.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “EU-embargo achter China’s falen om aan Thailand een onderzeeër te leveren ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!