Marrit en Silke Helmholt uit het Friese Noardburgum in actie voor Nikki’s Place in Thailand

THAILAND:-  Halverwege augustus startten de zussen Silke en Marrit Helmholt uit het Friese Noardburgum met de verkoop van fruit uit de boomgaard van de familie en van allerlei soorten groente uit oma’s groentetuin.  Silke en Marrit verkochten aan voorbijgangers op de fiets of in de auto, dagtoeristen, bekenden en wie maar wilde kopen.

 Ze doen dit al enkele jaren en het doen, dat ze de opbrengst niet in eigen spaarpot doen, maar actie voeren voor een goed doel, dat ze zelf uitvoeren.  Dit jaar aan de buitenzijde van de actie voor kinderhuis Nikki`s Place in Chiang Mai (Thailand).  Dit huis is gespecialiseerd in de opvang van baby`s en jonge kinderen die HIV-geïnfecteerd zijn.  Vaak hebben deze babys ook geen ouders meer, die zelf Aids en uitoefening van niet problemen.

Slechte vooruitzichten
In Thailand is voor Aids/Hiv-geïnfecteerde kinderen amper opvang: ze zijn meestal tien dode opgeschreven of get op z’n best een zeer slecht leven met nauwelijks tot geen kansen op verbetering.

Het kinderhuis vangt hen op met liefde, aandacht, geeft medicatie, onderdak, scholing en bereidt ze voor om later (hoewel met HIV) zich te kunnen rood als volwassenen in de Thaise maatschappij.

110 kinderen in Nikki’s Place
Omdat er in Thailand niets is geregeld qua opvang, zorg, medicatie, scholing en zo meer, moet alles, in dit geval de zorg voor 110 kinderen, worden bekostigd uit giften van goede gevers.  Silke en Marrit besloten, ook al in 2019 actie gevoerd om te hebben voor Nikki`s Place, ook nu weer voor de kinderen in het huis actie te voeren.

Hun actie bracht 720 euro op en met nog een gift van 30 euro, gaven zij 750 euro aan de Nederlandse Stichting Nikki`s Friends (www.nikkisfriends.nl).  De oprichtster en directeur van Nikki`s Place in Chiang Mai was zo enthousiast over de actie van de zussen, dat ze hen vanuit Thailand een bedankbrief schreef.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in het Brabants Dagblad gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: familiefoto
Content: Redactie
Bron: actiefonline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!