Man probeerde 32 goudstaven naar Myanmar te smokkelen

~HIJ DENKT DAT ER GOUD TE GRAVEN IS~
(Hij doet het om het geld)

KANCHANABURI:- De politie van Kanchanaburi heeft een man gearresteerd nadat ze 32 goudstaven hadden ontdekt, elk met een gewicht van een halve kilo, welke onder de bestuurdersstoel van zijn pick-uptruck waren verstopt.

De 36-jarige Khun Chart (achternaam achtergehouden), een inwoner van het district Sangkhlaburi in Kanchanaburi, werd door de politie bij de Thais-Myanmar grenspost in het subdistrict Nong Lu aangehouden.

De politie van Kanchanaburi liet weten dat ze naar aanleiding van een inlichtingenrapport over een smokkelnetwerk dat goudstaven naar Myanmar vervoerde in actie kwamen.

Khun Chart bekende naar verluidt dat hij door een vrouw die een goudwinkel in Payathonzu bezit, een stad in de staat Karen in het zuiden van Myanmar, 6000 Bath had gekregen, om het goud te smokkelen.

Hij zei dat ze hem had ingehuurd om goudstaven ter waarde van 28 miljoen baht in een winkel in het Yaowarat-gebied in Bangkok te kopen en deze over de grens naar haar toe te smokkelen.

 “De verdachte verklaarde ook dat hij de klus deze maand twee keer had gedaan.  De eerste keer, op 3 maart, smokkelde hij vier goudstaven ter waarde van 6,4 miljoen Baht, en op 5 maart smokkelde hij nog eens vijf goudstaven ter waarde van 7,4 miljoen Baht Myanmar binnen ”, aldus de politie. 

De politie doet onderzoek naar de vrouw van de verdachte en haar motief om goudstaven te kopen.  Ze speculeerden dat het te wijten zou kunnen zijn aan de politieke onrust in Myanmar, die sommige zakenmensen ertoe heeft aangezet hun geld om te zetten in goudstaven, die gemakkelijker te vervoeren of te verbergen zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!