De verhoogde snelheidslimiet van 120 kilometer is nu in Thailand van kracht!

~MEN MOET RIJDEN EN OMZIEN~
(verderdoen maar ook opletten)

BANGKOK:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand las op website van de Koninklijke Staatscourant dat de ministeriële regeling voor vervoer waarbij de snelheidslimiet op vierbaanssnelwegen of meer wordt verhoogd van maximaal 90 km / uur naar 120 km / uur van kracht is.

De minister van Transport, Khun  Saksayam Chidchob verklaarde vorige maand dat “de nieuwe snelheidslimiet bedoeld was om de verkeersstroom te vergemakkelijken in overeenstemming met de huidige verkeersomstandigheden en tegelijkertijd het gemak en de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen”. 

De verhoogde snelheidslimiet is van toepassing op wegen / snelwegen met vier of meer rijstroken  (twee rijstroken voor elke richting, gedeeld door middelste barrières) in een recht stuk zonder kruispunten of U-bochten op wegniveau 

De snelheidslimiet voor elk type voertuig is:

  • Voertuigen met minder dan 7 zitplaatsen: maximaal 120 km / uur  > Voertuigen op de meest rechtse rijstrook: minimaal 100 km / u
  • Personenwagens met meer dan 7 zitplaatsen maar minder dan 15 zitplaatsen: maximaal 100 km / uur
  • Voertuigen met meer dan 15 zitplaatsen of meer dan 2.200 kilogram: maximaal 90 km / uur
  • Driewielers en sleepwagens: maximaal 65 km / uur
  • Motorfietsen: maximaal 80 km / uur
  • Motorfietsen met motoren van 400cc of meer: ​​maximaal 100 km / uur
  • Schoolbussen: maximaal 80 km / uur

Als snelwegen / wegen verkeersborden hebben die minimum- en maximumsnelheden aangeven, moeten  snelheden binnen dit bereik, behalve wanneer dit niet mogelijk is vanwege verkeersomstandigheden of andere geschikte redenen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!