Man bij onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie Soi Dog in Zuid-Thailand opgepakt voor het slachten van jonge honden 

NAKHON SI THAMMARAT:- Een Thaise man uit deze zuidelijk gelegen provincie is vervolgd op grond van de Thaise dierenwelzijnswet voor het slachten van puppy’s voor consumptie. De man werd veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf na een gezamenlijk onderzoek door dierenwelzijnsorganisatie Soi Dog Foundation en de politie van Chaloem Phrakiat.

Het doden van honden en katten en het consumeren van hun vlees is illegaal in Thailand Wet op Wreedheid en Dierenwelzijn, BE 2557 (2014) – een wet die Soi Dog in nauwe samenwerking met de overheid heeft ingevoerd. Deze succesvolle veroordeling op grond van de wet markeert een positieve stap voorwaarts voor dierenwelzijn in Thailand en toont de niet-aflatende inzet van de stichting om dierenmishandeling in al zijn vormen te bestrijden.  

De bezorgdheid werd in dit geval voor het eerst geuit door medewerkers van de mobiele Soi Dog-kliniek in de provincie die een puppy tegenkwamen met een diepe snijwond in zijn nek. Buurtbewoners leidden het personeel naar de man en verklaarden dat ze dachten dat hij routinematig bezig was met het slachten en eten van puppy’s, maar dat ze bang waren om actie te ondernemen, omdat bekend was dat hij gewelddadig was en vaak onder invloed van drugs was.

De gewonde puppy en zijn vijf nestgenoten werden voor veiligheid en behandeling naar het Soi Dog-asiel in Phuket vervoerd. Ondertussen heeft het toegewijde gemeenschapsteam van de stichting aangifte gedaan bij de plaatselijke politie van Chaloem Phrakiat.

De public relations manager van Soi Dog, khun Sakdapol Thongchan en rechercheur, kapitein Boonchuea Sangsawat, bezochten het huis van de man waar ze botten, lijken en gekookt vlees ontdekten. Hij werd prompt gearresteerd op verdenking van dierenmishandeling.

Testen aan het Halal Science Center van de Chulalongkorn Universiteit in Bangkok bevestigden dat het gekookte vlees hondenvlees was, terwijl dierenartsen van Soi Dog bevestigden dat de botten die van een puppy waren. De man werd vervolgens aangeklaagd op grond van secties 20 en 31 van de wet, die bepalen dat “niemand zonder rechtvaardiging enige handeling zal verrichten die wordt beschouwd als een daad van wreedheid jegens dieren” en “elke persoon die sectie 20 overtreedt, kan worden gestraft met gevangenisstraf voor een termijn van niet meer dan twee jaar of een boete van niet meer dan veertigduizend baht of beide”.

De provinciale rechtbank van Pak Phanang veroordeelde de man tot zes maanden gevangenisstraf. Nadat hij schuldig had gepleit, werd die straf teruggebracht tot drie maanden.

De stichting Soi Dog sprak haar waardering uit voor de autoriteiten voor hun snelle en efficiënte afhandeling van de zaak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!