Maleisische hanenvechter sluipt grens over en wordt in Zuid-Thailand van zijn stokje geschoten 

NARATHIWAT:- Een Maleisische man afgelopen nacht illegaal de grens met Thailand overstak voor een hanengevecht, werd vanmorgen in Sungai Golok, in de provincie Narathiwat neergeschoten.

Zijn haantje won het gevecht, maar zijn geluk veranderde al snel toen een groep Thaise staatsburgers hem op weg naar huis in de hand schoot.  Bang om in de problemen te komen met de autoriteiten, zwom de gewonde man terug naar Maleisië om medische verzorging te zoeken.

De 36-jarige hanengevechtenthousiasteling sloop illegaal de Thaise grens over om een ​​hanengevechtwedstrijd bij te wonen in de Sungai Golok ‘cockpit’ in de provincie Narathiwat.  

Vanwege de Covid19 pandemie had hij al meer dan twee jaar geen hanengevechten bijgewoond, en hij wilde zo graag dat zijn hanen het gevecht met de Thaise hanen zouden aangaan. 

Hij kwam Thailand binnen via een illegale steiger in Rentau Panjang.  Zijn vrienden namen de legale route en kwamen later aan bij de wedstrijd, maar de man wilde de openingsceremonie niet missen, dus stak hij illegaal over om tijd te besparen.

Op weg naar huis werd hij beschoten door een groep Thaise staatsburgers.  De groep Thaise mannen loste in totaal drie schoten op hem, waarvan één kogel in zijn linkerhand terecht kwam. De gewonde man was te bang om medische hulp te zoeken in Thailand en zwom terug naar Maleisië waar hij zijn gewonde hand liet behandelen.

Het hanenvechten is een populaire bloedsport onder zowel Thais als Maleisiërs, en wordt door sommigen beschouwd als de nationale sport van Thailand.  Het spel is meer dan 3000 jaar oud, maar gevechten op leven en dood zijn nu illegaal in Thailand dankzij een wet die in 2014 is aangenomen. Het spel zelf is niet illegaal, maar het wedden dat onlosmakelijk met de hanengevechten verbonden is, is dat wel en tegen de wet, maar het blijft gewoon bestaan omdat er géén tot weinig handhaving is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NST
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: NST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!