Maleisië gaat te midden van grotere vooruitzichten voor Thaise export de pluimvee locaties in Thailand inspecteren 

BANGKOK:- Een team van Maleisische functionarissen zal de komende twee weken een inspectie ter plaatse uitvoeren bij Thaise kippenslachthuizen en verwerkingsfabrieken om te bepalen of ze voldoen aan de Maleisische normen voor voedselveiligheid en halalproducten.

Een delegatie van het Maleisische Departement Veterinaire Diensten en Departement  Islamitische Ontwikkeling woonde gisteren een videoconferentiesessie bij met hoge Thaise functionarissen van het Thaise Department van veeontwikkeling, Nationaal Instituut voor Diergezondheid, Bureau van Veenormen en certificering, en de Centrale Islamitische Raad van Thailand.

Volgens Sopat Chavalkul, adjunct-directeur-generaal  van de afdeling Dierontwikkeling vertelden Thaise functionarissen tijdens de online bijeenkomst tegen hun Maleisische tegenhangers over Thailand’s systemen voor monitoring van de gezondheid van pluimvee, transport, kwaliteitscontrole van pluimveeproducten, certificering van halal-producten en halal-inspectie bij pluimveeslachthuizen voor export.

Khun Sopat woonde de vergadering bij als hoofd van de Thaise delegatie die het Maleisische team in Thailand verwelkomde.

Volgens Sopat zullen de Maleisische functionarissen hun inspectie van 5 tot 19 maart uitvoeren op 28 locaties – 26 pluimveeslachthuizen en twee kippenverwerkingsfabrieken.

  Maleisisch team inspecteert pluimveelocaties te midden van grotere vooruitzichten voor Thaise export

De Maleisische inspecteurs hebben elk drie Covid19 vaccinaties achter de rug en lieten RT-PCR-tests uitvoeren voordat ze naar Thailand reisden.  Ze zijn verplicht om bij aankomst te voldoen aan de preventieve maatregelen tegen Covid-19 van Thailand.

In totaal zijn 28 Thaise pluimveefabrieken gecertificeerd door Maleisië.  Vorig jaar exporteerde Thailand 29.697 ton pluimveevlees en producten ter waarde van 1,96 miljard baht naar Maleisië.

De komende inspectie zal naar verwachting de export van pluimvee van Thailand naar zijn zuidelijke buur helpen vergroten, zo zei Sopat.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!