Mae Hong Son heeft 2000 Karen-vluchtelingen opgevangen

~IEMAND TE PAARD HELPEN~
(Iemand helpen een eerste begin te maken)

MAE HONG SON:- Er zijn momenteel ongeveer 2.000 Karen-vluchtelingen in de districten Mae Sariang en Khun Yuam opgenomen. De autoriteiten hebben hen onderdak geboden en voorzien hen van water en voedsel, zo verklaarde de gouverneur van de provincie Mae Hong Son, khun Sithichai Jindaluang, gisteren tijdens een persconferentie.  

De Karen vluchtten voor luchtaanvallen door de regeringstroepen van Myanmar.  Deze aanvallen kwamen midden in de bloedigste week tot nu toe, waarin de junta met harde hand op de burgerbevolking optrad.  

” Sinds 11 maart j.l. steken vele vluchtelingen de grens over nadag de situatie in Myanmar begon te escaleren”, zo verklaarde de gouverneur.  

De Thaise autoriteiten voorzien de vluchtelingen niet alleen van onderdak en andere noodzakelijke dingen, maar zijn ook bemiddelen ook met degenen die vrijwillig naar Myanmar willen terugkeren.  Deze Karen zouden Thailand waarschijnlijk de komende dagen weer verlaten.  

Vluchtelingen die niet willen of niet kunnen terugkeren, worden behandeld volgens de richtlijnen van de Thaise overheid.  Mocht de situatie in Myanmar verslechteren en er komen meer vluchtelingen naar Thailand, dan overweegt de provincie, onder voorbehoud van goedkeuring van het ministerie van Binnenlandse Zaken, een vluchtelingenkamp te bouwen.  De gouverneur verklaarde verder dat zeven Karen tijdens hun vlucht naar Thailand gewond waren geraakt, vijf van worden behandeld in het Sobmei-ziekenhuis en één in de ziekenhuizen Mae Sariang en Sri Sangwan.  

“Zodra de gewonden genezen zijn, worden ze ofwel teruggestuurd ofwel naar de andere vluchtelingen in Thailand gebracht.  

De provincie volgt de humanitaire principes en internationale wetten in de omgang met de vluchtelingen uit Myanmar ”, benadrukte de gouverneur vervolgens.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!