Luitenant-generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke” neemt twee miljoen loten van de Staatsloterij van Thailand in beslag

NONTHABURI / LOEI:- De politie heeft gisteren een inval gedaan in de kantoren van een grote online loterij in Nonthaburi en Loei in een poging de aanhoudend hoge staatsloterijprijzen aan te pakken.  

Als onderdeel van deze operatie werden twee miljoen bin exploitant Blue Dragon Lottery op het hoofdkantoor in Nonthaburi en in het Loei-filiaal in het noordoosten van Thailand de door de staat uitgegeven loten in beslag genomen door vanwege te hoge prijzen.  

De Minister van Buitenlandse Zaken, Khun Sexakol Atthawong, die betrokken was bij de inval in Nonthaburi, zei dat 1,8 miljoen loten in een kluis op het kantoor werden gevonden.

Khun Sexakol leidt de werkgroep die door de premier is opgericht om het probleem van buitensporige loterijwinsten aan te pakken.  Hij voegde eraan toe dat de zoektocht nog eens 200.000 kavels in Loei vond.  Hij vertelde tegen de pers dat uit een eerste onderzoek bleek dat het bedrijf, met activa van meer dan 100 miljoen baht, geen recht had op loterijquota, maar grote hoeveelheden kaartjes had verzameld van bestaande quotumhouders en kleine verkopers.  

“We zullen dit bedrijf grondig onderzoeken om vast te stellen of er sprake is van een misdrijf, zoals het witwassen van geld of illegaal gokken”, kondigde hij aan.  

Het plv. hoofd van de nationale politie, luitenant-generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke” die de inval van gisteren in Nonthaburi leidde, zei dat het bedrijf loten verkocht voor 90 tot 105 baht per stuk, ruim boven de wettelijke prijs van 80 baht per lot.  Hij zei dat de inval was om bewijsmateriaal te verzamelen als onderdeel van een politieonderzoek naar juridische stappen tegen het bedrijf.  De politie zal bepalen of het bedrijf daadwerkelijk eigenaar is van de online verkochte loten, anders worden ze beschuldigd van openbare misleiding, aldus Big Joke.  

Als blijkt dat het bedrijf geen geautoriseerde distributeur van loten is, wordt het ook beschuldigd van illegaal gokken, zo voegde Big Joke eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!