Luitenant generaal Surachate Hakpan, alias “Big Joke”, geeft een flinke sneer naar de politie van Pattaya

PATTAYA:- Luitenant generaal Surachate Hakpan, bekend onder zijn bijnaam “Big Joke”, bezocht afgelopen weekend  Pattaya en vond het politiebureau van Pattaya een huishouden van “Jan Steen”. De ooit ontslagen hoofd van de immigratiedienst Thailand die nu senior adviseur is, bezoekt in de regel lokale politiebureaus, zegt een paar vriendelijke woorden en steekt de lokale agenten een veer in de hoed voordat hij terugkeert naar Bangkok. 

Dat deed hij vorige week ook in Betong, in de provincie Yala in het diepe zuiden van het land, waar het politiebureau dat verantwoordelijk is voor de implementatie van de veelgeroemde Smart Safety Zone 4.0″ werd zeer geprezen door de nationale hoofdcommissaris der politie, generaal Suwat Chaengyodsuk. 

Maar in Pattaya, tijdens een ontmoeting met alle lokale topfunctionarissen en vertegenwoordigers van de invloedrijke media, die Thai Rath in het Engels de “Big 6” (Olleke Bolleke niet meegeteld, had hij géén goed woord over.

In aanwezigheid van plv. regionaal hoofd, provinciaal hoofd en politiechef van Pattaya, kolonel Kulachart Kulachai, bekritiseerde “Big Joke” de politie van Pattaya. “Ik kom al ik weet niet hoeveel jaar naar Pattaya. Het politiebureau is hier nog steeds zo vies als altijd, het zou veel beter moeten kunnen en men moet efficiënter werken”, zo beweerde “Big Joke”.

Zijn opmerkingen kunnen in een bredere context worden gezien en hebben betrekking op het slechte politiewerk van de hele politie van Pattaya, zo merkten lokale media op. Het is bekend dat een politiebureau in Chonburi, en met name in Pattaya, altijd veel geld kost om van eigenaar te wisselen, aangezien er rijke geldschieters in de badplaats zijn. 

De kritiek op de politie van Pattaya ontstond op het moment dat de lokale politie op een magere 23e plaats stond in de Smart Safety Zone-ranglijst. “Kijk naar het politiebureau in het hoofddistrict van Chonburi,” zo vervolgde Big Joke. “Het is niet zo bekend als Pattaya, maar toch loopt alles daar soepel en efficiënt en ziet het politiebureau er professioneel uit”, aldus “Big Joke. 

“Ze staan nummer 1 op de ranglijst van veiligheidszones en wijzen letterlijk met een opgeheven vinger naar  Pattaya”, voegde Khun Surachate eraan toe. Hij gaf het provinciale hoofd de opdracht om samen te werken met het hoofd van het politiebureau van Pattaya samenwerken om ideeën uit te wisselen. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand  
Bron: ThaiRath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!