Bangkok gaat in op de uitnodiging om in Korat op te treden na een sensationeel concours afgelopen zondag in de Thaise hoofdstad

BANGKOK:- De strijd tussen vier marcherende schoolbands trok gedurende vier uur in het Hua Mark Indoor Stadium in Bangkok zo’n 4.000 toeschouwers.

Aan deze extravaganza strijd namen deel: het Suthiwararam Concert & Marching Band, het Wachirathamsatit Drum & Brass Corps, beide uit Bangkok, en Suranaree Witthaya Marching Band en Ratchasima Witthayalai Marching Band uit Korat.

De gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, zei dat deze strijd tussen de bands was georganiseerd om niet alleen de banden tussen de twee steden te versterken, maar ook om de jonge muzikanten te laten pronken met hun muzikale talent.

 “Ik vind dit een goede activiteit.  Ik wil uitleggen dat deze wedstrijd niet werd gehouden om te laten zien wie het beste zou zijn. Het is een concours om de onderlinge banden te versterken, de jongeren hun talent te laten tonen en voor de bewoners van de twee steden om elkaar te ontmoeten en muzikal kennis uit te wisselen”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat Nakhon Ratchasima in ruil daarvoor een soortgelijk concours zal organiseren.

Ondertussen vertelde de gouverneur van Nakhon Ratchasima, khun Wichian Chantaranothai, dat er veel opwinding in zijn provincie ontstond toen deze bandstrijd werd aangekondigd.

“Afgezien van het versterken van de banden tussen de twee steden en het opbouwen van vriendschappen tussen studenten en inwoners, denk ik dat deze activiteit ook heeft bijgedragen aan het creëren van geluk onder de inwoners van de twee steden,” zei hij.

Hij voegde eraan toe dat dit concours slechts het begin is van een bredere uitwisseling tussen de twee steden in de toekomst, zoals muziek, cultuur en sport.

Ter afsluiting met het interview zei gouverneur Wichian dat hij van plan is om Chadchart en Bangkok school marching bands uit te nodigen voor een tweede ronde in Nakhon Ratchasima.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!