Luitenant generaal Hakparn zou niet betrokken zijn bij het online gok netwerk in Thailand , acht van zijn ondergeschikte niet 

BANGKOK:-  Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen acht politieagenten en vijftien mensen die zijn gearresteerd op verdenking van het beheren van en profiteren van gokwebsites als onderdeel van een onderzoek naar een online goknetwerk.

De zoektocht, die plaatsvond, omvatte meer dan 30 locaties in zes provincies in het hele land.

Het doel van de operatie was het ontmantelen van het uitgebreide online goknetwerk dat geassocieerd is met ************.com en andere online goksites.

De operatie volgt op de arrestatie van drie verdachten in juli, die leidde tot de identificatie van 23 andere mensen die betrokken waren bij online gokken. Onder deze 23 mensen zitten er acht politieagenten achter de tralies.

Khun Tri Rong Phiwphan, de bevelvoerende generaal van het juridisch procesbureau, legde uit dat de operationele structuur van het syndicaat was verdeeld in vier categorieën misdaden:
* Beheer van online gokwebsites
* Het verkrijgen van rekeningen
* Het beheer van financiën en rekeningen
* Acquisitie van accounts

Uit bewijsmateriaal verzameld tijdens het onderzoek blijkt dat bepaalde politieagenten een belangrijke rol speelden bij het beheer van de gokwebsites, terwijl anderen profiteerden van de deals.

Het exacte bedrag aan financiële transacties die verband houden met de politie is nog niet bekendgemaakt; Er werd echter bevestigd dat de rangen van de betrokken officieren varieerden van eenvoudige onderofficier tot generaal-majoor.

Er werd vastgesteld dat deze mensen in de doorzochte panden woonden. De identiteit van de bewoners was aanvankelijk onbekend omdat de geregistreerde huiseigenaar een burger was.

Het was volgens de Thaise krant Khaosod geen gerichte aanval op de hoge politieagent ‘Big Joke’, die toevallig in hetzelfde gebouw woonde.

Momenteel zijn vijftien mensen gearresteerd, waaronder ten minste één politieagent, en andere verdachten worden geleidelijk voor ondervraging naar het hoofdbureau van politie gebracht.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!