Lucky women in de Isaan brengt offerandes naar de tempel en krijgt “geluksgetallen” aangeboden om met 38 staatsloten te winnen

NAKHON PATHOM:- De 40-jarige Suphansa Sopha uit het tambon Khun Kaeo, kreeg het idee om haar goden te eren door 10 zakken rijst van elk 5 kg, en 10 rekjes verse kippeneieren mee te nemen om aan de Ngern Boeddha en Thong Boeddha aan te bieden waarna het loterijkantoor haar het bedrag van 76.000 baht kon uitkeren. 

Gisteren om klokslag 12.00 uur berichtten verslaggevers bij de Wat Sawang Arom, dat de vrouw de gelukkige winnares van de loterij met de laatste twee cijfers, nummer 79 was geworden, ze had daarvoor 38 loten gekocht.

De vrouw heeft een carrière als kleermaakster en opende tijdens deze Songkran periode een winkel in Om Yai in het district Sam Phran District. Het is een lange feest van meerdere dagen, wordt beschouwd als het Thaise Nieuwjaar. Dus vond ik een kans om te reizen om hulde te brengen aan de heilige dingen in Wat Sawang Arom. 

Omdat ik hier eerder bij de zilveren Boeddha was geweest en toen ook het geluk had de loterij te winnen, kwam ik deze keer in de hoop wat meer geluk te hebben. Omdat ik een aantal dagen vrij had en mijn gezin mee wilde nemen op reis. 

Bovendien staat de school van de kinderen op het punt om aan het nieuwe semester te beginnen, moet ik geld uitgeven om kleding, schoenen, schooluniformen en schoolboeken te kunnen kopen. 

Daarom bad ik om zegeningen en vroeg om geluk door Kwantung-bankbiljetten, in de schoot van de Zilveren Boeddha te leggen.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Thairath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!