Lokale vissers eten grootste meerval ooit in THAILAND gevangen

THAILAND:- Lokale vissers hebben in het noorden van Thailand de grootste meerval gevangen die ooit is aangetroffen, een 293 kilo zware gigant ter grootte van een grizzlybeer – en het óók nog eens opgegeten.

Het ging vermoedelijk om de grootste zoetwatervis die ooit is gevangen, meldden het Wereldnatuurfonds en de National Geographic Society afgelopen woensdag. De vis werd gevangen in de Mekong-rivier, waarin meer grote vissen leven dan in enige andere river op aarde.

De vissers hadden meer dan een uur nodig om de vis binnen te halen. Lokale natuurbeschermers hebben nog geprobeerd de vissers uit het afgelegen dorpje Hat Khrai zover te krijgen dat ze het dier zouden laten gaan. De meerval overleed echter en werd vervolgens opgegeten. Het eten van de vis zou volgens lokale tradities geluk brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Zeb Hogan
Content: Olleke Bolleke in Noord-THAILAND
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!