Lokale restaurants worden gewaarschuwd voor geraffineerde wijnfraude in Thailand 

HUA HIN:- Een geraffineerde vorm van zwendel die eerder de krantenkoppen haalde in Bangkok heeft zijn weg gevonden naar Hua Hin en Rayong, de restauranthouders worden aangespoord extra waakzaam te zijn.

De zwendel kwam eerder deze week aan het licht toen een restaurant in Hua Hin ternauwernood aan de zwendel ontsnapte. De modus operandi is dat de oplichters een reservering maken onder het voorwendsel dat ze een spraakmakend evenement organiseren en vervolgens de restaurants onder druk zetten om wijn bij een bepaalde leverancier te kopen.

In een recent geval werd er een reservering gemaakt voor een tafel van 25 onder de naam ​“Mook”. De oplichter spoorde het restaurant vervolgens aan om wijn te halen en verwees deze naar een leverancier die hij aanbeveelde. Toen het restaurant deze leverancier benaderde, vroegen zij om een ​​vooruitbetaling van 60% voordat de wijn verzonden kon worden. De bestelling voor de zes flessen bedroeg in totaal ruim 58.000 Baht.

Als extra misleiding wekten de oplichters de indruk dat de bezoekers belangrijk waren, waardoor het restaurant nog meer onder druk werd gezet om de aankoop te doen. De wijnverkoper was bijzonder stellig en onvermurwbaar over de vooruitbetaling.

Door een meevaller kregen twee restaurants in Hua Hin, eigendom van leden van dezelfde familie, beide soortgelijke reserveringen. Dit leidde tot een discussie tussen de eigenaren, waarbij de fraude aan het licht kwam. Hoewel er geen geld verloren ging aan de wijnaankoop, waren de voorbereidingen voor de afwezige gasten al aan de gang, wat tot mogelijke verliezen voor het restaurant leidde.

Dit is geen alleenstaand geval. Dergelijke oplichting heeft al geleid tot enorme verliezen elders in het land, en er bestaat de vrees dat deze trend zich zal verspreiden.

Lokale bedrijven worden eraan herinnerd dat ze wijn en andere producten alleen bij gerenommeerde verkopers moeten kopen en altijd op hun hoede moeten zijn voor aanbiedingen of reserveringen die te mooi lijken om waar te zijn.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: komchadluek.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!