Lokale bevolking Chanthaburi protesteert tegen goudwinning in de provincie

~IEMAND KOEIEN MET GOUDEN HORENS BELOVEN~
(Iets moois beloven maar niet nakomen)

CHANTHABURI:- Een netwerk van ongeveer 40 maatschappelijke groeperingen en lokale organisaties in de oostelijke provincie Chanthaburi in Thailand verzet zich sterk tegen het verlenen van goedkeuring voor goudwinning door een mijnbouwbedrijf.

Een protestbrief werd dinsdag overhandigd aan de minister van het kabinet van premier Anucha Nakasai door ongeveer 20 vertegenwoordigers van het netwerk, onder wie het Palang Thongthin Thaise parlementslid voor Chanthaburi, Jaroek Sri-on en Yathicha Buapoen, Kao Klai parlementslid voor Chanthaburi.

Het mijnbedrijf Richapoom vraagt ​​toestemming om goud te winnen op twee percelen bebost land in de subdistricten Pawa en Sam Phi Nong van het district Kaeng Hang Maew.

In de brief beweerden de 40 lokale organisaties dat de percelen zich in het laatste beboste gebied van de oostelijke regio bevinden, ongeveer 192.000 hectare beslaat over vijf oostelijke provincies. Het bosgebied omvat het natuurreservaat Ang Rue Nai, het nationale park Khao Wong-Khao Chamao, het nationale park Khao Sibhachan, de nationale parken Khao Soi Dao en Khao Kitchakoot.

Het bos is ook de bron van de Chanthaburi-rivier en herbergt ongeveer 400 wilde olifanten.

De groepen merkten op dat het ontwikkelingsplan van Chanthaburi erop gericht is de provincie om te vormen tot een centrum voor schone landbouw, de edelsteenindustrie, toerisme en grensoverschrijdende handel. De inkomsten uit deze industrieën en landbouw zijn vele malen hoger dan de mijnbouwgelden die de overheid of de provinciale administratie van het mijnbouwbedrijf zouden ontvangen.

De aanvraag van een vergunning voor goudexploratie is de eerste stap naar goudwinning in de toekomst, die het milieu en de economie van de provincie zal ruïneren en de gezondheid van de mensen die in de buurt van het mijngebied wonen, zal aantasten vanwege giftige chemicaliën, zoals cyanide, die worden gebruikt bij het extractieproces van goud.

Minister Anucha van het kabinet van premier vertelde de 20 vertegenwoordigers dat de regering hun zorgen niet zal negeren, maar hun oppositie en het voorstel van het mijnbedrijf in overweging zal nemen om voordelen voor alle betrokkenen te verzekeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!