Legalisatie zal het vapen van jongeren in Thailand onder controle houden

BANGKOK:- “Het legaliseren en reguleren van e-sigaretten zal Thailand meer controle geven over het vapen van jongeren. Het aanhoudende verbod maakt het alleen maar erger”, zegt Asa Saligupta, directeur van ECST (ENDS Cigarette Smoke Thailand).

Zijn opmerkingen volgen op recente verklaringen van minister van Volksgezondheid. Khun Anutin Charnvirakul dat doorgaan met het vapenverbod van Thailand de jeugd zal beschermen.

“Het stiekem vapen maakt het alleen maar aantrekkelijker voor jongeren. Verder zorgt een totale afwezigheid van regelgevende controle ervoor dat de zwarte markt kan gedijen zonder enige productveiligheidsnormen. Een verbod op de e-sigaretten is geen oplossing en ook niet duurzaam”, zegt khun Saligupta.

Nu ontwerpwetgeving al beschikbaar is voor het parlement van Thailand, weet de ECST-directeur bijna zeker dat de nicotineproducten gereguleerd gaan worden.  Hij zegt dat de meeste politieke partijen en het publiek voor het opheffen van het mislukte vapenverbod in het land zijn.

Het ECST merkt op dat ondanks de recente opmerkingen van khun Chaiwut Thanakamanusorn, zijnde de minister van Digitale Economie en Samenleving, regeringsfunctionarissen en deskundigen precies willen weten wat er moet worden gedaan om de rook in Thailand aan te pakken.

“Voorstanders van tabaksschadevermindering (THR) zullen stilletjes achter de blijven werken.  Regels voor betere bescherming bieden, meer rokers aan te stoppen met dodelijke sigaretten en ervoor zorgen dat we veel betere controle hebben over het vapen van jongeren met een strikte aankoopleeftijd, “zeg hijgeving.

Khun Saligupta verklaarde dat de minister van Volksgezondheid helaas hard aan het lobbyen is geslagen door onder meer de Stichting Thaise Gezondheidsbevordering (ThaiHealth) te raadplegen.

Het ECST is echter van mening dat er een kans is dat de vastgelopen vapenwet wordt aangenomen op de algemene verkiezingen die later dit jaar verwacht worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!