Laotiaanse toerist in Pattaya zwaar gedupeerd nadat zijn gouden ketting van 80.000 baht werd gestolen 

PATTAYA:- Uit het nachtelijke “charme” van Pattaya is een intrigerend verhaal opgedoken over een Laotiaanse toerist en een verdwenen gouden ketting van 80.000 baht (€ 2000.-) Het ongelukkige incident vond vanochtend vroeg, 1 mei, plaats langs de drukke Sukhumvit Road in het Tambon Nongprue van Pattaya.

Het slachtoffer, Detnakhon Inthakoummane, een 37-jarige Laotiaanse staatsburger, vertelde zijn verhaal aan de politie van Pattaya. Zijn avond begon met een gezellige drinksessie met vrienden in een bar in Zuid-Pattaya. Naarmate de nacht vorderde, verspreidde de vrolijke gezelschap zich echter en keerden ze allemaal terug naar hun respectievelijke accommodatie.

Ondanks het verstandige advies van zijn metgezellen om gebruik te maken van het openbaar vervoer, besloot Detnakhon langs de kant van de weg te slenteren. Overweldigd door “vermoeidheid” viel hij uiteindelijk in slaap op een voetpad langs de straat.

Het aanbreken van de nieuwe dag bracht een ruw ontwaken met zich mee. Detnakhon was verbaasd toen hij ontdekte dat zijn gouden ketting van twee baht nergens te bekennen was. Onmiddellijk diende hij een klacht in bij de politie van Pattaya en verzocht om inspectie van de nabijgelegen camerabeelden.

De beelden onthulden een reeks gebeurtenissen die Detnakhon geschokt achterlieten. Er werd een lange, magere man gevangen genomen, ogenschijnlijk gekleed in een motortaxivest, terwijl hij zijn motorfiets stopte om de slapende Detnakhon te inspecteren voordat hij wegreed. Deze mysterieuze figuur verscheen na een tijdje weer, dit keer zonder zijn vest. De man benaderde Detnakhon, doorzocht zijn lichaam en ging er naar verluidt met zijn gouden ketting vandoor.

In de nasleep van het incident smeekte Detnakhon de politie om de verdachte snel te arresteren. Hij sprak zijn hoop uit op snelle gerechtigheid en dat de dader de juridische gevolgen van zijn daden onder ogen zou zien.

De diefstal van gouden kettingen is geen abnormaliteit in Pattaya, aangezien talloze buitenlandse toeristen, vooral Indiërs, soortgelijke incidenten vertellen. In mei van het voorgaande jaar werden verschillende Indiase toeristen het slachtoffer van kettingdiefstal, naar verluidt door kathoey’s  in Pattaya op dezelfde avond, zo meldde een plaatselijk forum.

In het licht van dergelijke gebeurtenissen dringt de politie er bij toeristen op aan om niet te pronken met dure sieraden in de openbare ruimte en voorzichtig te zijn, vooral als ze onder invloed van alcohol zijn.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Laotiaanse toerist in Pattaya zwaar gedupeerd nadat zijn gouden ketting van 80.000 baht werd gestolen ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!