Landelijk verbod op openbare bijeenkomsten in héél Thailand ingesteld

BANGKOK:- Uw nieuwsbeer vertaalde deze week eerder het bericht dat de “Royal Gazette”, de staatscourant een verordening publiceerde met onmiddellijke ingang van kracht was. Alle mogelijke openbare bijeenkomsten zijn strikt verboden omdat deze zouden verder zouden leiden tot de verspreiding van Covid19 virus.

De verregaande bevoegdheden gaan een stap verder dan eerdere uitspraken van de regering en worden vaak gezien als een middel om het optreden van de regering tegen andersdenkenden te legitimeren, zo schrijft “Asean Now”.  

Het verbod geldt landelijk en overtredingen worden bestraft met gevangenisstraffen tot twee jaar en/of boetes tot 40.000 baht.  

Afgelopen zondag gebruikte de politie in Bangkok waterkanonnen, traangas en rubberen kogels bij de  demonstraties in Bangkok.

Het “Daily News” meldt dat de nationale politie voor 137 miljoen baht extra uitrusting voor de oproerpolitie heeft besteld: 6.820 helmen voor bescherming tegen traangas, 660 sets megafoons en versterkingssystemen en vijf voertuigen voor gebruik tijdens rellen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: bangkokbiznews
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: bangkokbiznews.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!