CHONBURI:- Twee immigratieambtenaren in Chon Buri riskeren straf omdat ze een Zuid-Koreaanse drugsverdachte hebben toegestaan live te streamen terwijl hij in politiehechtenis zat, zo liet eenwoordvoerder van het Immigratiebureau, generaal Cherngron Rimpadee aan de pers weten.
Het incident kreeg aandacht toen beelden van de 44-jarige Mr. Seo Jung Num, die hij in hechtenis had genomen, werden verzonden vanaf een smartphone terwijl hij naar Bangkok werd overgebracht voor deportatie.
Generaal Cherngron verklaarde dat de Zuid-Koreaan in zijn thuisland gezocht wordt voor drugshandel. Hij werd op 3 oktober gearresteerd door de autoriteiten in Chonburi en bleek vervolgens zijn visum een overstay van 373 dagen te hebben.
Op dat moment werd hij vastgehouden door twee immigratieambtenaren van Chon Buri, onderluitenant Pramote Fueangfung en sergeant Athit Thongbai, aldus generaal-majoor Cherngron. Hij zei dat alle gevangenen nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden, vooral degenen die veroordeeld zijn voor drugsbezit, ongeacht de uitspraken van de rechtbank.
De twee agenten zijn geschorst en er was een commissie ingesteld die hun daden moest onderzoeken en disciplinaire maatregelen moest opleggen, zei hij.
De Zuid-Koreaanse media Maeil en JTBC brachten verslag uit over het incident. Ze zeiden dat de verdachte livestreamde over zijn ervaringen in Thaise politiecellen terwijl hij zijn eigen YouTube-kanaal promootte. De verdachte was te zien terwijl hij een sigaret rookte en zijn volgers bedankte voor hun steun. Hij zei dat het hem moed gaf.
Hij deelde een schilderachtig uitzicht op het strand van Pattaya, grapte over de verleiding om te ontsnappen vanwege de schoonheid van de omgeving en vroeg fans om zijn kanaal leuk te vinden en zich erop te abonneren. De video duurt maar liefst één uur en 36 minuten.
Zuid-Koreaanse media meldden dat de 44-jarige zichzelf “de rijkste man van Thailand” noemde en de omstandigheden in Thaise gevangenissen als restrictiever beschreef dan die in het buitenland. Hij zei dat hij in staat was om in contact te blijven tijdens zijn detentie door een telefoon te gebruiken, wat naar verluidt mogelijk was gemaakt door het betalen van steekpenningen.