Koninklijke Thaise luchtmacht beweert dat de aanschaf van nieuwe straaljagers een pure ‘noodzaak’ is

BANGKOK:- De Royal Thai Air Force heeft aangedrongen op de noodzaak om nieuwe straaljagers aan te schaffen ter vervanging van bestaande vliegtuigen die gepland staan ​​om gesloopt te worden.

Khun Prapas Sornchaidee, woordvoerder van Koninklijke Thaise luchtmacht zei gisteren dat het de plicht is van de strijdmacht en haar commandanten om te zorgen voor volledige paraatheid in het belang van de nationale veiligheid.

Bovendien is de luchtmacht ook verplicht het operatieplan van het ministerie van Defensie op het gebied van nationale veiligheid en defensie te volgen, waarin staat dat de luchtmacht voldoende capaciteit moet behouden in overeenstemming met potentiële dreigingen, aldus Prapas.

 “Het verwerven van nieuwe technologie maakt deel uit van het streven van de luchtmacht om de capaciteit te vergroten”, zei hij.

De ontmanteling van straaljagers begon vorig jaar en zal naar verwachting in 2031 eindigen. In 2032 zal de luchtmacht minder dan de helft van het aantal straaljagers hebben die ze ooit had, wat niet voldoende zal zijn om de luchtverdedigingsoperaties in stand te houden.

De luchtmacht is van plan om gevechtsvliegtuigen van de vijfde generatie aan te schaffen, met vijf kernfuncties: stealth, supercruise, sensorfusie en supermanoeuvreerbaarheid naast synergetische geïntegreerde avionica, zei hij.

Afgezien van het versterken van de luchtverdedigingscapaciteit van het land, zijn deze moderne straaljagers ook nodig voor de veiligheidssamenwerking van de luchtmacht met andere landen in de regio, zei hij.

Ondertussen onderzoekt een luchtmachtpanel nog steeds de crash van een F-16 A-ADF-straaljager die twee dagen geleden in Chaiyaphum neerstortte, zo vertelde hij.

De zwarte doos van de straaljaget is teruggevonden, maar is zwaar beschadigd, zei hij. De luchtmacht zal hulp moeten zoeken bij de VS bij het extraheren van gegevens terwijl het onderzoek doorgaat.

Het panel zal naar verwachting binnen een week het onderzoek afronden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!