Koning Vajiralongkorn woonde gisteravond de filmpremière van Khon en tentoonstelling in Siam Paragon in Bangkok bij

BANGKOK:-De Koning en de Koningin van THAILAND woonden gisteravond de filmpremière bij van “Hanuman White Monkey” in het Siam Pavalai Royal Grand Theatre in het Siam Paragon-winkelcentrum in Bangkok.

De koning en de koningin bekeken ook “Khon: The Milestone of the Reign”, een tentoonstelling van traditionele Thaise gemaskerde dans die wordt gehouden op de zesde verdieping van het winkelcentrum in de wijk Pathum Wan.

De film en tentoonstelling werden georganiseerd door het Ministerie van Cultuur en het Thai Media Fund om de nationale kunst van Khon, die is gebaseerd op het Thaise Ramakien-epos, onder de aandacht te brengen.

De tentoonstelling herdenkt ook de verjaardag van Zijne Majesteit wijlen koning Bhumibol Adulyadej de Grote, welke vandaag op 5 december als Nationale Vaderdag wordt gevierd.

Het belicht “Khon Luang” of Khon in koninklijke hofstijl, dat wordt beschouwd als het hoogtepunt van de kunstvorm dankzij de uitgebreide kostuums, speciale effecten en dramatische enscenering.

Khon Luang was bijna vergeten in Thailand voordat het in 2007 nieuw leven werd ingeblazen door de Support Foundation onder leiding van Hare Majesteit Koningin Sirikit, The Queen Mother, die de schoonheid van deze oude Thaise kunstvorm wilde behouden voor toekomstige generaties.  Sindsdien wordt er jaarlijks een optreden van Khon Luang gehouden in het Thailand Cultural Centre.

“Hanuman White Monkey” wordt vanaf vandaag vertoond in Major Cineplex en SF Cinema theaters.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thaise Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!