De huizen van een vakantie houdende Deense man in Zuid-Thailand totaal geplunderd, politie is de daders op het spoor

KOH SAMUI:- Een Deense expat die op dit zuidelijke vakantie eiland woont, werd na een vakantie van vijf maanden thuis geconfronteerd met een zeer onaangename verrassing.  Iemand had zijn drie huizen doorzocht en bijna alles gestolen.  

De 43-jarige Deen was met zijn Thaise vrouw al bijna een half jaar op reis naar het buitenland.  Hun huizen staan ​​in Maenam aan de noordkust van het populaire vakantie-eiland. De inmiddels geïnventariseerde schade en gestolen spullen bedragen in totaal meer dan 3 miljoen baht, zo liet de Deense man aan de pers weten.

Maenam is over het algemeen een vredig en rustig subdistrict in Koh Samui, op ongeveer 20 minuten rijden van het drukke toeristen- en feestgebied in Chaweng.  Op het landgoed van het echtpaar stonden drie houten huizen van twee verdiepingen in een rustige omgeving.  De Deense man zei dat hij al 15 jaar in Samui woont en nog nooit zoiets heeft gehoord laat staan meegemaakt.

Zijn eigendommen zoals een mountainbike van 50.000 baht en een televisie van 30.000 baht waren foetsie.  Vier lederen sofa’s met een totale waarde van 120.000 baht werden ook buitgemaakt en er waren zelfs airconditioners ter waarde van 80.000 baht van de muren gerukt.  De dieven waren gruwelijk tekeer gegaan tijdens hun rooftocht, de huizen waren vernield, met gaten in de muren en plafonds en alles wat volgens hen géén waarde had, lag over de vloeren verspreid.

Het stel had normaal gesproken een huishoudster die voor de drie huizen zorgde, maar die was vertrokken rond dezelfde tijd dat ze op reis gingen.  Een familielid van de vrouw van Deense man had twee mannen op een motor vele keren naar de leegstaande huizen zien rijden.  Ze vond het verdacht en ging de huizen controleren om ze volledig verwoest en ontdaan van waardevolle spullen aan te treffen.

Het familielid zei dat ze gelooft dat de dieven in een naburige gemeenschap moeten wonen.  Nadat ze contact hadden opgenomen met de politie van Koh Samui, onderzochten agenten een 42-jarige man die enkele van de gestolen spullen uit zijn huizen had.

Ze zijn nu op zoek naar meer mensen die bij de misdaad betrokken zijn.  De Deense man zei dat hij zich niet langer veilig voelt in zijn gemeenschap.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Thaise Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!