Koning Vajiralongkorn schenkt Koninklijk gewijd water voor begrafenisceremonie van een 85-jarige leeftijd overleden gerespecteerde monnik

BANGKOK:- Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn Phra Vajiraklaochaoyuhua schonk vanavond speciaal Koninklijk water aan Somdet Phra Wannarat, de overleden abt van de Bowonniwet Vihara-tempel.  Zijne Majesteit werd vergezeld door Hare Majesteit Koningin Suthida Bajrasudhabimalalakshana.

Bij de Bowonniwet Vihara-tempel in het district Phra Nakhon, Bangkok, staken Hunne Majesteiten wierookstokjes en kaarsen aan en presenteerden ze religieuze offers om eer te bewijzen aan de gerespecteerde monnik.

Phra Somdet Phra Wannarat stierf afgelopen. dinsdag in het Chulalongkorn-ziekenhuis na een strijd tegen galblaaskanker.  Hij werd 85 jaar.

Somdet Phra Wannarat, wiens lekennaam Jun Prampitak was, werd geboren op 17 september 1936 in Tambon Chamrak in het district Muang in de provincie Trat.  Hij werd tot novice monnik gewijd nadat hij de vierde klas van de Wat Khiri Vihara School in Trat had afgerond.

Op 20-jarige leeftijd verhuisde hij naar de Bowonniwet Vihara-tempel, waar hij de status van monnik aannam tijdens een ceremonie die werd voorgezeten door de Opperste Patriarch.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasill
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!