Komende vrijdag 26 februari wordt Makha Bucha gevierd, wat een 24-uurs verkoopverbod voor alcohol in Thailand met zich meebrengt

~S’ LANDSWIJS, S’ LANDS EER~
(Ieder land heeft eigen gewoonten, pas je daarop aan)

THAILAND:- Aanstaande vrijdag, 26 februari 2021, is de Makha Bucha-dag in Thailand, een heilige religieuze dag die volgens de Thaise wet ook een 24-uurs verkoopverbod op alcohol met zich meebrengt. Gedurende deze periode is de verkoop van alcohol op alle locaties verboden, inclusief restaurants, bars, gogo’s, nachtclubs, hotels, supermarkten, buurtwinkels en meer.  De meeste uitgaansgelegenheden en uitgaansgelegenheden zijn in deze periode dan ook gesloten.

Hoewel sommige sportbars open zijn voor sportuitzendingen op televisie, is de verkoop van alcohol daar ook ten strengste verboden.  Restaurants zullen open zijn voor eten, maar de verkoop van alcohol wordt verboden.  De consumptie van alcohol in de privésfeer is toegestaan, maar wordt in het openbaar afgeraden, aangezien veel mensen de religieuze feestdag zullen vieren.

Als deze religieuze feestdag zich heeft aangediend, geldt een verbod op de verkoop van alcohol van vrijdagochtend 12:01 uur tot vrijdagavond middernacht, in totaal 24 uur.  

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand merkt op dat er nog een “officiële” aankondiging van de Thaise regering aan het publiek bekend gemaakt moet worden, maar dat de datum en de Thaise wet rond alcoholverboden is glashelder zodat het voor 99,99 procent zeker is, dat er een verbod op de verkoop van alcohol van kracht is.

Natuurlijk is vanwege Covid-19, de verkoop van alcohol in restaurants en bars in ‘streng gecontroleerde’ gebieden in sommige gevallen, zoals Samut Sakhon en Bangkok, al wekenlang verboden, hoewel de ondernemers in Bangkok verwachten dat de beperkingen snel worden opgeheven, mogelijk vandaag al.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Olleke Bolleke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!