Koh Samui ziet deze maand al een opleving op het eiland, de hotelreserveringen nemen deze maand toe

THAILAND:- De afdeling toerisme op Koh Samui liet weten dat het sandbox-programma een boost heeft gekregen na de opheffing van de driedaagse quarantaine.  Volgens een bericht van Bangkok Post hebben de nieuwe boekingen in de eerste 10 dagen van oktober het totale aantal boekingen sinds de heropening van het eiland op 15 juli al overtroffen.

Khun Ratchaporn Poolsawadee van de toeristische associatie op Koh Samui voegt eraan toe dat het besluit van het Verenigd Koninkrijk om Thailand van de rode lijst te halen ook heeft geleid tot een toename van het aantal boekingen door Britse staatsburgers.

“De Britse markt was de afgelopen maand volledig verdwenen nadat Thailand op de rode lijst was gezet.  Maar we verwachten dat deze markt zal terugkeren, samen met de Russische markt, met een opgekropte vraag in afwachting van de goedkeuring van vluchten.”

De Bangkok Post meldt dat in de eerste 10 dagen van deze maand 955 toeristen van tevoren hadden geboekt voor Samui, waarvan 723 van plan waren om deze maand te bezoeken, 158 volgende maand en 74 voor december tot nu toe.  In termen van nationaliteit komt 24,5% van de bezoekers uit Duitsland, 13,4% uit Frankrijk en 10,2% is van Thaise nationaliteit.  Het gemiddelde verblijf voor meer dan 79% van de boekingen is tussen de 7 en 14 dagen.

In een gerelateerd artikel, zouden de lokale toeristen zich 

vanaf 15 oktober, niet te onderwerpen aan een PCR-test of antigeentest voordat ze Samui bezoeken.  Binnenlandse bezoekers mogen het eiland betreden op vertoon van hun vaccinatiebewijs.  Ambtenaren hopen dat de subsidieregelingen van de overheid een impuls zullen geven aan het binnenlands toerisme.

Sinds 8 oktober hebben meer dan 60.000 binnenlandse toeristen geboekt via het We Travel Together-programma, wat neerkomt op 572 miljoen baht voor de economie.  De Tourism Authority of Thailand zegt dat 360 miljoen daarvan afkomstig is van toeristenuitgaven, terwijl 221 miljoen van de overheid is.

Daarentegen heeft het Tour Teaw Thai-programma, dat een subsidie ​​van 40% biedt op reispakketten tot 5.000 baht per persoon, nog geen enkele boeking ontvangen.  De regeling heeft momenteel slechts 4 pakketten in de aanbieding, waarbij TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn zegt dat een ingewikkeld verificatieproces de oorzaak is van het lage aantal deelnemende touroperators.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!