Koh Chang, Koh Mak en Koh Kut deze week tijdens het Songkran overspoeld met toeristen

TRAT:- De drie populaire toeristeneilanden van Trat – Koh Chang, Koh Mak en Koh Kut – ontvingen deze week een overweldigend aantal bezoekers toen duizenden mensen hun weg naar de eilanden vonden om daar Songkran te vieren.

Bij de veerhaven van Koh Chang in het subdistrict Klong Yai stonden sinds woensdag 5 uur ’s ochtends honderden voertuigen in de rij om op de veerboten te stappen, aldus een nieuwsbron.

De veerbootmaatschappij moest daarom alle vijf hun schepen gebruiken om reizigers te vervoeren, aangezien de parkeerplaats bij de haven slechts 350 voertuigen kon herbergen.

“Omstreeks 10.00 uur was de parkeerplaats al vol, waardoor automobilisten in de rij moesten gaan staan ​​langs de weg om op de veerboten te stappen, waardoor er meer dan 2 kilometer verkeersopstoppingen ontstonden”, aldus de bron.

Ondertussen stonden er in de haven van Laem Sok in het subdistrict Ao Yai, die veerboten en speedboten exploiteert van het vasteland van Trat naar Koh Kut en Koh Mak, meer dan 700 reizigers te wachten om naar de eilanden te gaan, aangezien de beschikbare schepen niet genoeg waren om de hoge  bezoekersaantallen.

Een andere nieuwsbron zei dat sommigen moesten wachten in de hete zon terwijl het overdekte gedeelte van de haven vol met passagiers stond.

Khun Sopaphon Kaewwongmai, senior specialist van Trat Port Authority, zei dat veerboten naar de drie eilanden meer tijd nodig zouden hebben om auto’s en passagiers te laden en te lossen als gevolg van verkeers- en passagierscongestie, terwijl de gebruikelijke ritten van een uur nu 1,5-2 uur duren.

“De autoriteit heeft alle havens in de provincie geïnstrueerd om de preventieve maatregelen tegen Covid-19 strikt op te volgen, waaronder het verstrekken van handdesinfecterende middelen en het toepassen van sociale afstand in wachtruimtes”, zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content:  Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!