Koel en mistig weer in het zuiden en lichte regen voor zuid Thailand en Bangkok voorspeld

BANGKOK:- Het Thais Meteorologisch Instituut liet vandaag, vrijdag (28 januari) weten dat het hogedrukgebied  boven het noorden en het hogere noordoosten van Thailand aan het verzwakken is, terwijl een westelijke wind op grote hoogte koude temperaturen van Myanmar naar het noorden brengt.

Als gevolg hiervan zullen er in het noorden en noordoosten van het land mistbanken optreden. De bergtoppen in het noorden en noordoosten zijn koud tot erg koud met een minimumtemperatuur van 5° Celsius. Al het wegverkeer dient voorzichtig te zijn vanwege de mist.

Ondertussen overheersen de zuidelijke en zuidoostelijke winden over de lager centraal gelegen regio’s inclusief Bangkok en zijn omgeving, in het oosten van het land zullen mogelijk geïsoleerde lichte regenbuien gaan vallen.

Het instituut vermeldde voorts dat er een zwakke noordoostelijke moesson over de Golf van Thailand heerst en geïsoleerde lichte regenval naar het zuiden brengt.

In Bangkok is het plaatselijk bewolkt met mist in de ochtend en valt er hier en daar een lichte regenbui. De temperatuur ligt in het bereik van de 24 en de 35° Celsius terwijl er een zuidelijke wind waait.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!