Kleinzoon in Thailand maakt één wasmodel van overleden oma “om opa blij te kunnen maken”

UTHAI THANI:- Een jonge Thaise man uit de provincie Uthai Thani in het noorden van Thailand heeft een levensgroot wassen model van zijn overleden oma gemaakt om ervoor te zorgen dat zijn opa niet eenzaam wordt.  

Opa werd zo enthousiast dat hij zijn kleinzoon vroeg om ook een wassen versie van hemzelf te maken, voordat hij sterft, zodat hij zichzelf en zijn vrouw samen kan zien zitten.

Aanvankelijk maakte de 20-jarige Teerapan het realistische wasmodel van zijn oma “om opa gelukkig te maken”.  Wanneer opa zijn overleden vrouw, Klom Khammool, mist, kan hij een deel van zijn pijn en eenzaamheid verlichten door naar wassen oma te kijken, zo vertelde khun Teerapan.  Teerapan zei dat zijn 85-jarige opa Tee Khammool oud wordt, dus hij wilde iets doen om hem gelukkig te maken nu hij nog de kans heeft.

Opa houdt van wax oma, dus vroeg hij zijn kleinzoon om ook een wax versie van zichzelf te maken.  Opa wilde echter niet dat zijn kleinzoon zou wachten tot hij stierf om het model te beeldhouwen, omdat opa de wassen versies van hemzelf en zijn overleden vrouw samen wil zien zitten voor het huis in hun wijk.

“Eerst wilde ik het wasmodel van opa niet maken.  Ik durfde mijn opa niet te beeldhouwen, voor het geval het een slecht voorteken was.  Maar ik heroverweeg het toen mijn opa me vroeg het model te maken voordat hij hij de pijp aan Maarten zou geven, zodat hij de kans krijgt het te zien.  Dus ik stemde ermee in om het te doen, om opa te laten glimlachen.  Ik wilde iets doen om mijn opa gelukkig te maken voordat ik de kans mis.”

Teerapan maakte ook een wasmodel van de moeder van zijn grootmoeder, oma Hom, die bij de andere twee wasmodellen zit, “zodat de familie haar zou herinneren.”

Als er een speciale gelegenheid is, zal Teerapan de kleding van de wassen modellen verwisselen.  Teerapan laat de modellen ook gezichtsmaskers dragen, om bij de tijd te blijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!